Uppåt på GDT

Under tisdagens auktion på Global Dairy Trade steg mjölkprisindex med 2,2 procent. 

Mjölkprisindex på Global Dairy Trade steg med 2,2 procent vid tisdagens auktion. Graf: GDT

Vid förra auktionen strax innan jul sjönk mjölkprisindex kraftigt med 3,9 procent. Men vid den senaste auktionen blev resultatet åter positivt, upp 2,2 procent.

Helmjölkspulver och skummjölkspulver som är de största kategorierna och påverkar auktionen mest visade ett positivt resultat. Helmjölkspulver ökade med 4,2 procent och skummjölkspulver med 1,6 procent. Smör steg också om än lite med 0,6 procent. Resterande kategorier sjönk.

Totalt såldes en kvantitet av 25 400 ton, vilket är 4 192 ton mindre än vid förra auktionen. Även antalet budgivare var lägre denna gång, 158 jämfört med 167 förra gången.

Nästa auktion sker 16 januari.

Utvecklingen av mjölkprisindex över åren. Graf: GDT

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 02 januari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Att ha foten kvar i myllan

Att lantbruket är en bransch som skiljer sig ganska mycket från de flesta andra tror jag vi kan vara ganska överens om. Lantbruket har egna krav och en egen ekonomisk situation. Faktum är att vi producerar något så viktigt som livsmedel men det som märks mest i den dagliga driften är kanske det att vädret sätter schemat och arbetets upplägg för dagen. Detta ställer vissa särkrav, krav på stresstålighet och management men framförallt att man som arbets­ledare och arbetstagare är flexibel i tanken och kan ändra sin planering när vädret slår om. 

Kommentera