Vem är årets Ung Växtkraft?

Nu är det hög tid att nominera duktiga unga entreprenörer till årets tävling.

Varje år delar LRF Ungdomen tillsammans med Länsförsäkringar ut priset Ung Växtkraft till en person under 36 år som är verksam på landsbygden. Personen i fråga ska kännetecknas av entreprenörskap, nyskapande och utveckling.

Priset på 50 000 kronor är tänkt att användas som ett stöd till en vidareutveckling av företaget.

Förra året vann Josefin Svensson, som driver Josefins bär i Skåne, med följande motivering:

”Josefin har med stort engagemang och målmedvetenhet hittat sin nisch inom de gröna näringarna. Med kunskap och god affärskänsla driver hon en bärodling där produkternas kvalitet och lyhördheten gentemot kunderna är central. Hennes verksamhet vittnar om en hög grad av professionalism vilket visar sig såväl i bärens höga kvalitet som i hennes målmedvetna arbete att förse marknaden med färska bär under en stor del av året. Josefin är ett lysande exempel på en ung driven företagare inom de gröna näringarna och är en välförtjänt vinnare av Ung Växtkraft.”

Om du vill vara med och nominera detta års vinnare måste du skicka in ditt förslag senast den 15 januari, via den här länken.

 

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 03 januari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

Att ha foten kvar i myllan

Att lantbruket är en bransch som skiljer sig ganska mycket från de flesta andra tror jag vi kan vara ganska överens om. Lantbruket har egna krav och en egen ekonomisk situation. Faktum är att vi producerar något så viktigt som livsmedel men det som märks mest i den dagliga driften är kanske det att vädret sätter schemat och arbetets upplägg för dagen. Detta ställer vissa särkrav, krav på stresstålighet och management men framförallt att man som arbets­ledare och arbetstagare är flexibel i tanken och kan ändra sin planering när vädret slår om. 

Kommentera