Skiold får ny ägare

Danska Skiold med produkter för foder och spannmålshantering har fått nya ägare. Från att ha varit ett familjeägt företag får man nu ett investmentbolag som ägare.

Skiold som bland annat levererar utrustning till grisuppfödning har fått en ny ägare. Foto: Emma Sonesson

Skiold är en dansk leverantör av utrustning, anläggningar, mjukvara och tjänster till agroindustrin och har fokus på tre segment: grisuppfödning, foderproduktion och utsäde- & spannmålshantering. Företaget som tidigare varit familjeägt har under hösten sökt ny ägare och nu har det svensk/danska investmentbolaget Solix köpt Skiold.

Skiold ska fortsättas att drivas som tidigare med samma ledning. Henrik Kougaard med familj kommer att kvarstå som minoritetsägare i företaget.

Erik Brink
Erik Brink
Tel: 070-600 45 48
E-post: erik@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 09 januari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Att ha foten kvar i myllan

Att lantbruket är en bransch som skiljer sig ganska mycket från de flesta andra tror jag vi kan vara ganska överens om. Lantbruket har egna krav och en egen ekonomisk situation. Faktum är att vi producerar något så viktigt som livsmedel men det som märks mest i den dagliga driften är kanske det att vädret sätter schemat och arbetets upplägg för dagen. Detta ställer vissa särkrav, krav på stresstålighet och management men framförallt att man som arbets­ledare och arbetstagare är flexibel i tanken och kan ändra sin planering när vädret slår om. 

Kommentera