Eldriven pickup – inte långt borta

Isuzu kommer att börja leverera en lätt lastbil som drivs av en elmotor under året. Det är nu också klart att batteritekniken kommer att användas i fler av tillverkarens lätta lastbilar.

Isuzu kommer kanske redan under nästa år att kunna erbjuda en eldriven pickup. Foto: Martin Földal Persson

Först ut med elmotor blir Isuzu ELF, som är en 3,5-tons lastbil. Enligt Isuzu Sverige är den utrustad med en elmotor på 150 kW och med två litium-jon-batterier på 40 kWh vardera. Konceptet är klart för produktion och Isuzu kommer att leverera de första bilarna redan under 2018.

Samtidigt meddelar Isuzu att man avser använda tekniken även i sina andra transportfordon. Detta innebär att även Isuzu-pickupen är aktuell för elektrifiering. Något definitivt lanseringsdatum är inte meddelat, men enligt Isuzu Sverige tyder det mesta tyder på att det kan bli aktuellt redan under nästa år.

Erik Brink
Erik Brink
Tel: 070-600 45 48
E-post: erik@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 09 januari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Att ha foten kvar i myllan

Att lantbruket är en bransch som skiljer sig ganska mycket från de flesta andra tror jag vi kan vara ganska överens om. Lantbruket har egna krav och en egen ekonomisk situation. Faktum är att vi producerar något så viktigt som livsmedel men det som märks mest i den dagliga driften är kanske det att vädret sätter schemat och arbetets upplägg för dagen. Detta ställer vissa särkrav, krav på stresstålighet och management men framförallt att man som arbets­ledare och arbetstagare är flexibel i tanken och kan ändra sin planering när vädret slår om. 

Kommentera