Martina Jönssons kokbok för barn ska tävla i Kina

Svensk kokbok om matglädje för barn ska tävla i kokböckernas motsvarighet till Oscarsgalan.

Boken fokuserar mycket på hur vi upplever mat.
Foto: Pamela Hamnér. 

Att väcka nyfikenheten och matglädjen hos barn är idén bakom Martina Jönssons kokbok ”Matlabbet-goda experiment för hungriga barn”. Nu ska kokboken representera Sverige i världstävlingen Gourmand World Cookbook Awards i Yantai, Kina den 26 maj 2018.

– Det känns helt otroligt. Jag har knappt förstått det, säger Martin Jönsson författare till boken och matkonsult på Hushållningssällskapet Halland.

I Matlabbet kan föräldrar få tips om hur de kan umgås med barnen i köket och tillsammans leka fram matintresset. Exempelvis genom att testa hur vi upplever maten med hjälp av våra sinnen. 

– Maten ska göra mer än att bara mätta. Det handlar ju om hela upplevelsen och hur man kan experimentera tillsammans med sina barn för att väcka nyfikenheten, säger Martina Jönsson. 

Boken har tidigare vunnit andra pris i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2017.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 09 januari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Att ha foten kvar i myllan

Att lantbruket är en bransch som skiljer sig ganska mycket från de flesta andra tror jag vi kan vara ganska överens om. Lantbruket har egna krav och en egen ekonomisk situation. Faktum är att vi producerar något så viktigt som livsmedel men det som märks mest i den dagliga driften är kanske det att vädret sätter schemat och arbetets upplägg för dagen. Detta ställer vissa särkrav, krav på stresstålighet och management men framförallt att man som arbets­ledare och arbetstagare är flexibel i tanken och kan ändra sin planering när vädret slår om. 

Kommentera