Ny vd på Svenningsens ska öka Kubota-försäljningen

Danska Svenningsens Maskinforretning A/S, generalagent för Kubota, får en ny vd den första februari. Han heter Kristian Refnov och har tidigare varit chef för Case IH i Norden. 

Kristian Refnov är ny vd på Svenningsens i Danmark. Hans uppdrag är att bland annat att öka försäljningen av Kubota-traktorer i Norden.
Foto: Svenningsens

I juni förra året förvärvades Svenningsens av Nellemannskoncernen och i kölvattnet av det anställs nu en ny vd i företaget. Han heter Kristian Refnov och kommer från Case IH. En av hans uppgifter blir att få alla agenturerna, men Kubota-traktorerna i synnerhet, att växa på den skandinaviska marknaden. Svenningsens har agenturerna för traktorer, gräsklippare och RTV-fordon från japanska Kubota Corporation, midjestyrda redskapsbärare från tyska Max Holder GmbH och radiostyrda släntklippare från tjeckiska Spider.

– Vi letade efter en verkställande direktör som kan göra Svenningsens Maskinforretning A/S lönsamt igen men som också har förmåga och erfarenhet att få företagets agenturer, särskilt Kubotatraktorerna – att växa på den skandinaviska marknaden. Kristian har stor kommersiell förståelse samt god erfarenhet av att representera stora globala maskintillverkare. Jag är helt säker på att vi har hittat den perfekta vd:n i Kristian, säger Mogens Lyngsø, nyligen utsedd till koncernchef och tillförordnad vd.

Kristian Refnov var tidigare direktör i Case IH med ansvar för Norden och Baltikum. Han har stor erfarenhet av försäljning av lantbruksmaskiner, med den nordiska marknaden som hemmaplan de senaste sju åren. Han har också stor erfarenhet inom väg- och parkområdet från sin tid som produktchef för skörde-, park- och golfmaskiner på John Deere, under den tiden då Nellemanngruppen var den danska importören av John Deere (Nellemann importerade John Deere till Danmark från 1978 till 2012).

Svenningsen har sitt huvudkontor i Kastrup i Danmark och finns i Sverige representerat av ett svenskt importföretag baserat i Skänninge.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 10 januari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Att ha foten kvar i myllan

Att lantbruket är en bransch som skiljer sig ganska mycket från de flesta andra tror jag vi kan vara ganska överens om. Lantbruket har egna krav och en egen ekonomisk situation. Faktum är att vi producerar något så viktigt som livsmedel men det som märks mest i den dagliga driften är kanske det att vädret sätter schemat och arbetets upplägg för dagen. Detta ställer vissa särkrav, krav på stresstålighet och management men framförallt att man som arbets­ledare och arbetstagare är flexibel i tanken och kan ändra sin planering när vädret slår om. 

Kommentera