ThermoSeed-tekniken ska användas i Frankrike

Lantmännenägda ThermoSeed Global AB ska samarbeta med det franska företaget Terre de Lin för att börja arbeta med lin.

Franska Terre de Lin priducerar lin till textiltillverkning. Foto: Lantmännen

Sedan januari äger Lantmännen majoriteten av aktierna i ThermoSeed Global AB och nu ska ThermoSeed-tekniken etableras i Frankrike. Terre de Lin, som ska börja använda ThermoSeed-teknologin är ett franskt företag som arbetar med att framställa lin för textilier och som strävar efter att arbeta hållbart.
Enligt Thierry Goujon som är vd på Terre de Lin väljer man att satsa på ThermoSeed-teknologin som ett steg i den riktningen.
– Efter tre års tester av ThermoSeed kan vi konstatera att metoden visat både bättre effektivitet och bättre etablering av linfröet jämfört med de metoder vi använder i dag. Efter att ha sett de här positiva resultaten bestämde vi oss för att investera i ThermoSeed-teknologin på vår anläggning i Normandie, säger han, i ett pressmeddelande.

Nytt område

ThermoSeed är en enligt företaget en effektiv och miljövänlig metod för utsädesbehandling utan tillsatser. Lantmännen har varit med och utvecklat metoden som i dag är en etablerad saneringsmetod i Skandinavien och USA.
 – Terre de Lin blir vår första stora kund i Frankrike och det är glädjande att vi tillsammans kan applicera ThermoSeed-tekniken på en ny kommersiell gröda. Närvaron i Frankrike är en strategiskt viktig del i ambitionen att växa globalt med vår effektiva och hållbara utsädesbehandling, säger Kenneth Alness, vd ThermoSeed Global AB.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 13 februari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

Ett kliv in i EU-bubblan

Det känns som jag hamnat i Bryssel i en tid av förändring, det ska beslutas om ny CAP-reform, ny budget och om Brexit. 
Nästa år är det val till EU-parlamentet och ny EU-kommission ska tillsättas. Mycket som påverkar det svenska jordbruket och i skrivande stund, efter snart två månader av mitt internship på LRF:s Brysselkontor, har jag fortfarande svårt att förstå att jag är en del av det arbete som till så stor del påverkar mina val hemma på gårdsplanen. 

Kommentera