Amazone utvidgar Cayros-serien

Amazone lanserar nya mindre plogmodeller. Plogarna har två till tre skär och passar mindre traktorer.

Med de nya mindre modellerna i Cayros-serien kompletterar Amazone sitt utbud av plogar till de lägre effektklasserna. Foto: Amazone

Amazones plogar av modellen Cayros M kompletteras nu med en tvåskärig variant som passar traktorer från 50 hästkrafter. Modellerna Cayros XM och XMS utökas samtidgt med en treskärig variant, skriver Amazone i ett pressmeddelande.

Steglös justering

De treskäriga XM och XMS-plogarna finns antingen med mekaniskt justerbar arbetsbredd eller med steglös hydraulisk arbetsbreddsjustering. Med dessa plogar kan Amazone nu även erbjuda mindre plogar till krävande förhållanden.

Extra skär

Dessutom kan nu de två till femskäriga Amazone Cayros plogarna utrustas med en ny ramkonstruktion. Genom en särskild anordning kan, exempelvis vid köp av en starkare traktor, ett extra skär monteras på plogen.  

Dessa plogar kan även levereras med ett extra skär direkt från fabrik som exempelvis i en 3+1 eller 4+1 version.  

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 11 maj 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Att ha foten kvar i myllan

Att lantbruket är en bransch som skiljer sig ganska mycket från de flesta andra tror jag vi kan vara ganska överens om. Lantbruket har egna krav och en egen ekonomisk situation. Faktum är att vi producerar något så viktigt som livsmedel men det som märks mest i den dagliga driften är kanske det att vädret sätter schemat och arbetets upplägg för dagen. Detta ställer vissa särkrav, krav på stresstålighet och management men framförallt att man som arbets­ledare och arbetstagare är flexibel i tanken och kan ändra sin planering när vädret slår om. 

Kommentera