SMHI varnar för höga vattenflöden

Höga vattenflöden och risk för översvämning väntas efter fredagens regn som berör Dalarna och Jämtland.
 

SMHI varnar för höga vattenflöden och översvämningar. Foto: Mostphotos

SMHI går ut med en klass 3-varning i norra delen av Dalarnas län och sydvästra delen av Jämtlands län.

Från Dalälven och norrut finns redan en klass 2-varning för fyra stora vattendrag samt några små och medelstora vattendrag i området. Ett regn under fredagen väntas höja flödena och ge risk för översvämning.

En klass 3-varning innebär enligt SMHI att mycket extremt väder väntas som kan innebära stor fara för allmänheten och mycket stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa ny information på internet, radio eller TV. 

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 11 maj 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Att ha foten kvar i myllan

Att lantbruket är en bransch som skiljer sig ganska mycket från de flesta andra tror jag vi kan vara ganska överens om. Lantbruket har egna krav och en egen ekonomisk situation. Faktum är att vi producerar något så viktigt som livsmedel men det som märks mest i den dagliga driften är kanske det att vädret sätter schemat och arbetets upplägg för dagen. Detta ställer vissa särkrav, krav på stresstålighet och management men framförallt att man som arbets­ledare och arbetstagare är flexibel i tanken och kan ändra sin planering när vädret slår om. 

Kommentera