Starkt år för Varaslättens Lagerhus

Varaslättens Lagerhus slår nytt omsättningsrekord och vinstrekord samtidigt som man presterade konkurrenskraftiga priser.  Nu bygger föreningen ut. 

 

Varaslättens Lagerhus visar upp starka siffror för det gångna året. Nu bygger man ut lagringskapaciteten både i Vara och Tråvad för att bli effektivare.Foto: Varaslättens lagerhus

– Vi gör ett starkt bokslut med ett resultat efter finansiella poster på 31,5 miljoner (24,8) och omsättningen ökar till 712 miljoner (687), säger vd Per Ullberg, Varaslättens Lagerhus.  Personalens stora engagemang tillsammans med ett stort förtroende hos våra lantbrukare skapar detta resultat tillsammans.

17,7 miljoner i efterlikvid

För andra verksamhetsåret i rad är Varaslättens Lagerhus över 260 000 (270 000) ton spannmål. Enligt pressmeddelandet var skördeinvägningen rekordstor både av ekologisk och konventionell spannmål.

Varaslättens lagerhus ägs av ca 1900 lantbrukare i Västra Götaland som nu får dela på 17,7 (14,2) miljoner i efterlikvid. Efterlikviden är 7 öre per kg spannmål för konventionell spannmål och 10 öre per kg för ekologisk spannmål.  

Exempel på slutpriser inklusive efterlikvid och kontraktstillägg finns i tabellen.

Investerar 32 miljoner 

På anläggningen i Vara byggs 4 silos som kan lagra ca 22 000 ton spannmål, vilket gör en total lagringskapacitet på 155 000 ton. På anläggningen i Tråvad för ekologisk spannmål byggs 2 silos som kan lagra ca 5 000 ton spannmål, vilket gör en total kapacitet på 15 000 ton i Tråvad.

Erik Brink
Erik Brink
Tel: 070-600 45 48
E-post: erik@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 14 juni 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Att ha foten kvar i myllan

Att lantbruket är en bransch som skiljer sig ganska mycket från de flesta andra tror jag vi kan vara ganska överens om. Lantbruket har egna krav och en egen ekonomisk situation. Faktum är att vi producerar något så viktigt som livsmedel men det som märks mest i den dagliga driften är kanske det att vädret sätter schemat och arbetets upplägg för dagen. Detta ställer vissa särkrav, krav på stresstålighet och management men framförallt att man som arbets­ledare och arbetstagare är flexibel i tanken och kan ändra sin planering när vädret slår om. 

Kommentera