Kubota investerar i nytt utvecklingscenter för traktorer

Kubota investerar 55 miljoner euro i ett nytt forsknings- och utvecklingscenter som kommer att vara beläget i Frankrike och blir grunden för Kubotas forskningsverksamhet i Europa.

Kubota investerar 55 miljoner i ett nytt forsknings- och utvecklingscenter för Europa. 

Kubota Corporation fortsätter att expandera i hela Europa och kommer nu att investera i ett helt nytt FoU-center som blir ett "tekniskt kompetenscentrum för lantbruksmarknaden", och grunden för Kubotas forskningsverksamhet i Europa. Senast 2020 ska centret vara i full drift. 

Som ett led i Kubotas globaliseringsprocess har bolaget för avsikt att stärka sin produktutveckling för att möta världsmarknadernas specifika behov. Det nya centret spelar en viktig roll i denna process. Kubota ska fortsätta att utveckla lantbruksmaskiner som är anpassade för att fungera effektivt för lokala grödor, fältförhållanden och arbetsprocesser. 

Genom att skapa ett klassledande FoU-center i Europa, som kombinerar aktuella teknik- och valideringsverktyg, kommer Kubota att utveckla avancerad teknik som integreras i nya modeller. Allt för att uppfylla de europeiska lantbrukens specifika krav samtidigt som man behåller produkternas DNA: pålitlighet, användarvänlighet och kostnadseffektivitet.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 09 juli 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Medlidande – inget hållbart argument

Vi sitter runt köksbordet och äter middag. Den gigantiska dagstidningen täcker halva bordsskivan och medan någon försöker läsa i den pratar resten av familjen högt och mycket. Plötsligt hyschar pappa och säger till oss barn att vara tysta. Vi vet vad som väntar – ännu en tråkig väderrapport på radion. ”Tänk när jag blir vuxen, då ska jag aldrig mer lyssna på en enda meteorolog”, drömmer jag mig bort. 

Kommentera