SLU rankas högt på internationell lista

Sveriges lantbruksuniversitet hamnar på en åttonde plats, när Times Higher Education, THE, rankar världens bästa små universitet.

Sveriges Lantbruksuniversitet hamnar på en åttonde plats över världens bästa små universitet. Foto: Sofie Logardt

För att komma med på listan måste universitetet förekomma i Times Higher Education World University Rankings 2018, ha färre än 5 000 studenter och undervisa i mer än fyra ämnen.

”Det finns bara 4 000 studenter vid Sveriges lantbruksuniversitet, och de är spridda över flera campus runt om i Sverige. Det största campus ligger i Uppsala. Universitetet erbjuder mycket mer än bara kurser inom jordbruksvetenskap. Dess uppdrag omfattar bland annat arkitektur, teknik och ekonomi. En stark tonvikt läggs på forskning, och lärosätet producerar cirka 1 500 artiklar per år”, så skriver Times Higher Education, THE om SLU och ger dem alltså en åttondeplats.  

På topp-tre hamnar Caltech i USA, École Polytechnique i Frankrike och Scuola Superiore Sant´Anna i Italien.

Här kan du läsa hela listan och motiveringar.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 07 augusti 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Att ha foten kvar i myllan

Att lantbruket är en bransch som skiljer sig ganska mycket från de flesta andra tror jag vi kan vara ganska överens om. Lantbruket har egna krav och en egen ekonomisk situation. Faktum är att vi producerar något så viktigt som livsmedel men det som märks mest i den dagliga driften är kanske det att vädret sätter schemat och arbetets upplägg för dagen. Detta ställer vissa särkrav, krav på stresstålighet och management men framförallt att man som arbets­ledare och arbetstagare är flexibel i tanken och kan ändra sin planering när vädret slår om. 

Kommentera