Söker innovationer inom Foodtech

Foodtech är temat för Lantmännens Växthus hösten 2018 - utbildningsprogrammet där entreprenörer får hjälp med att utveckla sina matinnovationer.

Lantmännen letar efter innovativa idéer som inkluerar både teknik och livsmedelsproduktion. Bild: Lantmännen

Det är åttonde gången som Lantmännens Växthus drar igång och i år fokuserar programmet på Foodtech, vilket betyder kombinationen av teknik och livsmedel.

Växthuset Foodtech:

Söker efter idéer som kan ge:

- Nya, hälsosamma och smakrika livsmedelsprodukter.

- Smartare distribution av livsmedel.

- Minskad klimatpåverkan inom alla delar av livsmedelskedjan.

- Förbättrade måltider inom offentlig verksamhet.

Källa: Lantmännen

– Alla med en idé inom Foodtech är välkomna att söka. Under programmets gång bidrar vi på Lantmännen med kunskap och resurser för att deltagarna ska kunna vidareutveckla och skala upp sina idéer, säger Jakob Söderström i ett pressmeddelande. Jakob är affärsutvecklare på Lantmännen R&D som driver Lantmännens Växthus.

Arbete i testmiljö

Växthuset består av ett antal workshops och programmet startar den 18 oktober i Foodhills nyinvigda innovationscenter för framtidens mat, i skånska Bjuv. Deltagarna kommer utveckla recept, affärsmodeller, provkörningar och förpackningslösningar i en skarp testmiljö.

Viktig satsning

Presentationen av produkterna som arbetas fram kommer att hållas den 6 december på Lantmännens huvudkontor i Stockholm inför Lantmännens företagsledning.

– Växthuset, som går in på sin åttonde omgång, har länge varit en viktig del av Lantmännens satsning på forskning och utveckling. I år vill vi fokusera tydligare på livsmedelsinnovationer genom temat Foodtech – så att vi kan ta fram bra mat även i morgon, säger Jakob Söderström.

Lämna in Ansökan:

Ansökan till Växthuset sker via Lantmännens hemsida: www.lantmannen.com/vaxthus. Sista ansökningsdatum är 16 september 2018 och deltagandet är kostnadsfritt. Deltagarna behåller alla rättigheter till sina idéer.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 10 september 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste