Dubbelseger för Case IH på Eima

Prisutdelningen för Tractor of the year avgjordes på den italienska lantbruksmässan Eima i dag. Vann gjorde Case IH Maxxum 145 ActiveDrive 8 som dessutom vann bästa Design.

Tractor of the year 2019 blev Case IH Maxxum 145 ActiveDrive8. Foto: Björn Schubert 

I den helröda finalen av den europeiska tävlingen Tractor of the year 2019, stod Case IH som segrare mot traktorer från Zetor och McCormick när Maxxum 145 med dubbelkopplingstransmissionen ActiveDrive 8 blev korad som vinnare.

Ny design

Case IH:s Maxxum-serie har i den senaste årgången fått en ny design med inspiration från de större traktorerna i Optum-serien, vilket dessutom gav Case IH utmärkelsen bästa design.

Bränslesnålaste traktorn

Traktorn har tidigare bland annat utnämnts till Machine of the year 2018 i kategorin traktorer i mellanklassen, världens bränslesnålaste fyrcylindriga traktor och har även testats av teamet bakom danska PowerGear om vilket ni kan läsa här.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

Artikeln publicerades onsdag den 07 november 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Ett kliv in i EU-bubblan

Det känns som jag hamnat i Bryssel i en tid av förändring, det ska beslutas om ny CAP-reform, ny budget och om Brexit. 
Nästa år är det val till EU-parlamentet och ny EU-kommission ska tillsättas. Mycket som påverkar det svenska jordbruket och i skrivande stund, efter snart två månader av mitt internship på LRF:s Brysselkontor, har jag fortfarande svårt att förstå att jag är en del av det arbete som till så stor del påverkar mina val hemma på gårdsplanen. 

Kommentera