Närmare 2 000 objekt på tysk maskinauktion

Den 21-22 november är det återigen dags för Ritchie Bros stora maskinauktion i tyska Meppen. Den här gången är det närmare 2 000 maskiner, redskap och tillbehör som ska gå under klubban 

Det amerikanska auktionsföretaget Ritchie Bros arrangerar årligen stora maskinatuktioner även i Europa där man samlar maskiner både från Tyskland och andra omkringliggande länder på sin anläggning i den lilla tyska staden Meppen. Foto: Ritchie Bros

Om mindre än två veckor ljuder åter de melodiska utropen från auktionärerna över auktionsföretaget Ritchie Bros anläggning i tyska Meppen när närmare 1 000 lantbruksmaskiner och redskap och hundratals andra fordon och tillbehör ska få nya ägare.

Rasande takt

Maskinerna säljs i en rasande takt och som budgivare gäller det att hänga med i svängarna om man vill göra ett klipp. Bland lantbruksmaskinerna finns denna gång bland annat över 200 traktorer, drygt 140 såmaskiner och jordbearbetningsredskap, 16 skördetröskor och 29 balpressar från kända märken.

Se en video från en auktion här

I auktionskatalogen 

Utöver lantbruksmaskiner så säljs även entreprenadmaskiner av olika slag samt utrustning och tillbehör som redskapsfästen, skopor, däck och liknande.
För att få reda på mer kan man titta i auktionskatalogen där samtliga objekt finns med.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 08 november 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Ett kliv in i EU-bubblan

Det känns som jag hamnat i Bryssel i en tid av förändring, det ska beslutas om ny CAP-reform, ny budget och om Brexit. 
Nästa år är det val till EU-parlamentet och ny EU-kommission ska tillsättas. Mycket som påverkar det svenska jordbruket och i skrivande stund, efter snart två månader av mitt internship på LRF:s Brysselkontor, har jag fortfarande svårt att förstå att jag är en del av det arbete som till så stor del påverkar mina val hemma på gårdsplanen. 

Kommentera