Misstänkt köttfusk i Värmland

Just nu pågår en utredning av ett företag i Årjängs kommun som misstänkts ha fuskat med hantering och försäljning av kött.

Ett företag i Årjängs kommun misstänks och utreds nu för köttfusk. Foto: Mostphoto

Bakom utredningen står både kommunen i fråga och Livsmedelsverket. Det aktuella företaget misstänks för otillåten hantering och försäljning av kött och köttprodukter, men även för att utan tillstånd ha märkt sina produkter med godkännandemärkning och godkännandenummer, enligt ett pressmeddelande.

Oklar mängd

I dagsläget är det inte klart exakt hur mycket kött det handlar om. Men Årjängs kommun och Livsmedelsverket misstänker att det handlar om mycket mer än vad företaget angett.

Företagets produkter har fått saluförbud och även ett nationellt varningsmeddelande om att produkterna bör återkallas.

Hindra försäljning

Den här typen av varningsmeddelande kallas för iRASFF och skickas mellan olika kontrollmyndigheter för att hindra att försäljning fortsätter i andra kommuner.

När en uppföljning gjordes visade det sig att trots att företaget sagt att alla återkallade produkter var slängda, fanns de till salu i en livsmedelsbutik.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 09 november 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Ett kliv in i EU-bubblan

Det känns som jag hamnat i Bryssel i en tid av förändring, det ska beslutas om ny CAP-reform, ny budget och om Brexit. 
Nästa år är det val till EU-parlamentet och ny EU-kommission ska tillsättas. Mycket som påverkar det svenska jordbruket och i skrivande stund, efter snart två månader av mitt internship på LRF:s Brysselkontor, har jag fortfarande svårt att förstå att jag är en del av det arbete som till så stor del påverkar mina val hemma på gårdsplanen. 

Kommentera