Läsartoppen de senaste 7 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

Jordbruksverket har blivit det största hotet mot naturbetesmarkerna!

DEBATT. Efter 2014 har jordbruksverkets hantering av ersättningar och stöd till lantbrukarna blivit det största hotet mot naturbetesmarkerna. Låter det konstigt? Tänk tanken att du får ut halva din lön först ett år efter du utfört arbetet – hur ska du klara hyran, maten och avbetalningen på bilen under tiden? Så här har många betesbönder haft det i två år nu.

Läs mer
 
1 000 kilo Eko-gödsel per hektar med ny såmaskin

I vår kommer Väderstad att prova en Rapid som är speciellt framtagen för ekologiska odlare. Målet är att kunna lägga 1 000 kilo pelleterad gödsel per hektar med ett nytt system för att lägga gödning. 

Läs mer
 
65 miljoner till mjölkbönder

Du som var mjölkproducent och tillhörde ett mjölkkvalitetsprogram förra året kan från och med 20 februari söka det nya mjölkstödet. Totalt ska 65 miljoner kronor delas ut i Sverige. 

Läs mer
 
Frivillig likvidation av Sveriges Djurbönder

Sveriges Djurbönders styrelse har beslutet att föreslå en frivillig likvidation vid föreningsstämman den 8 mars 2017. 

Läs mer
 
Socialdemokraterna: 74 ton måste införas på ett ansvarsfullt sätt

I går skrev Anders Åkesson från Centerpartiet om regeringens förslag om att tillåta lastbilar på 74 ton på vissa utvalda vägar i Sverige. Centern tyckte att förslaget istället borde gälla hela Sverige, fullt ut. Men Socialdemokraterna försvarar förslaget. 

Läs mer
 
VIDEO – Vårbruk med såmaskin på 214 fot

Möjlighet till ett skapligt effektivt vårbruk med en såmaskin av denna storlek. Trevlig helg!

Läs mer
 
Lantmännens styrelseordförande slutar

Efter tolv år väljer nu Bengt-Olov Gunnarson att lämna sina poster i Lantmännen. Han beskriver det själv som en lämplig tid att sluta. 

Läs mer
 
”Det här är ingen fluga eller trend”

Sedan starten för fem år sedan har Närke Kött AB gått från 0 till 150 miljoner i omsättning.  Ett tajt samarbete med Närke slakteri ger bra tillgång på djur och ett viktigt ben i produktionen är återtag. 

Läs mer
 
Arla fortsätter höja priset

I mars höjs Arlas a contopris med 4,7 öre vilket ger ett mjölkpris på 344,7 öre per kilo mjölk. Ekologisk mjölk stannar på 454,1 öre per kilo. 

Läs mer
 
MILA: Unga förmågor redo att visa mjölkdjur

Mjölkdjuren var det många som saknade på Elmia i höstas, men för den intresserade finns det chans att se fina djur på Mila. Mjölkdjuren visas i morgon och i dag är det förberedelser som gäller. 

Läs mer

Senaste