Läsartoppen de senaste 7 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

Varg dräpte hund i Stockholm

Nu på morgonen dräpte en varg en sällskapshund i Vallentuna utanför Stockholm. Hunden rastades när vargen högg den över ryggen och sprang med sitt byte till skogs.

Läs mer
 
När staten övergivit allemansrätten ska den sluta gälla

Svenska staten har slutat bry sig om att allemansrättens skyldigheter att hänsyn och varsamhet ska gälla, men upprätthåller förstås rättigheterna att få inkräkta på andra personers egendom och missbruka denna. Fast när staten inte gör sin del och struntar i brott mot hänsyn och varsamhet, så bör även markägarens skyldigheter upphöra. Kort sagt är det dags att på egen hand upphäva allemansrätten.

Läs mer
 
”Antibiotika håller på att förstöras”

"Jag har drabbats av en antibiotikaresistens infektion, och kommer troligtvis att dö av det” Detta är ord som en kändis måste uttala för att folk ska förstå hur allvarligt antibiotikaresistens är. Det tror i alla fall Björn Olsen, professor i infektionsmedicin.

Läs mer
 
”Du som förare blir en SAS-pilot”

John Deere har presenterat en ny serie tröskor, S700. Nya sensorer och uppdaterad mjukvara har resulterat i en smart tröska som är så nära självkörande vi kommer i dagsläget.  

Läs mer
 
Etebra Maskin & Vagn får nya ägare

Efter 19 år som ägare och vd, lämnar Håkan Hallin över Etebra Maskin & Vagn till nya ägare. Strategiskt rätt med tanke på maskinmarknadens utveckling de senaste åren, menar Hallin. 

Läs mer
 
Vi behöver en ny djurskyddslag

Länsstyrelsernas hantering av djurskyddsärenden oroar väldigt många och är grund för ilska, ryktesspridning och uteblivna investeringar. Måste det vara så? Kan ett gott djurskydd i jordbruket inte uppnås på ett bättre sätt?

Läs mer
 
Kvibille ökar produktionen och lanserar ny ost

Det är full fart på Kvibille mejeri. Investeringar görs för att öka ädelostproduktionen och i september har den nya cheddarosten premiär, med mjölk från en gård. 

Läs mer
 
Svensk dikoproduktion växer

Trenden går mot större och färre gårdar med dikor, men fortfarande har runt hälften av Sveriges dikobesättningar under tio djur. 

Läs mer
 
Klortvättad kyckling skapar oenighet

Alla konsekvenser i kölvattnet efter Brexit kommer vi inte se på många år. Men den senaste i raden av debatter att blossa upp i Storbritannien är den om klorbehandlad kyckling från USA. En debatt som skapar oenighet. 

Läs mer
 
Dansk ekogris ska få protein från gräs

I ett nytt projekt ska danska Seges undersöka om man kan ersätta sojan med gräs i uppfödningen av ekologiska grisar. Målet är att bli självförsörjande på proteinfoder till ekogris. 

Läs mer

Senaste