Läsartoppen de senaste 7 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

Lösgående tjur – med livet som insats

Fler mjölkbönder använder tjurar istället för semin. Det finns fördelar med det, som enklare brunstpassning och att det är billigare än semin, men lösgående tjurar utgör ett stort riskmoment. Nu uppmanar forskare på RISE mjölkbönder att överväga om det är värt risken. 

Läs mer
 
"De lyckades inte argumentera för Ekoeffekten"

Coops reklamfilm ”Ekoeffekten” har nu utretts i domstol. Enligt Svenskt Växtskydd som stämt Coop, har det gått som de velat.

Läs mer
 
Bolund: Ursprungsmärk kött på restaurang

Finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund vill att restauranger ska börja ursprungsmärka köttet. En av de som redan i dag tydligt visar var köttet kommer från är snabbmatskedjan Max. 

Läs mer
 
Rekordpriser på mjölkkor

På Sajab Auktioners senaste auktion i Östergötland såldes mjölkkor för rekordhöga 25 000 kronor per ko. Något som enligt ropare Stig-Arne Johansson inte hänt på väldigt länge. 

Läs mer
 
”De har attackerat ekologisk produktion”

Under stämningsförhandlingarna mellan Svenskt Växtskydd och Coop gällande ”Ekoeffekten” upplever Svenskt Växtskydd att Coop inte kunnat argumentera för sin sak. Men Coop Ser annorlunda på saken.

Läs mer
 
Shekarabi: Oacceptabelt att kommunerna inte ställer krav i upphandling

Civilminister Ardalan Shekarabi är tydlig i att det är oacceptabelt att så få kommuner ställer krav på köttet de upphandlar. 

Läs mer
 
Kommunerna bygger nytt för att få mer vatten på Öland

Både Borgholm och Mörbylånga är i gång med att bygga nya vattenverk som är ett stort steg mot att förbättra vattensituationen på ön. Först ut att bli klar är Borgholm.

Läs mer
 
Med tro på framtiden

Sex av tio lantbrukare känner en ökad framtidstro. Allra mest i Värmland, Västra Götaland och i Jönköping. Det visar en undersökning som LRF gjort bland sina medlemmar. 

Läs mer
 
Trafikstockning på landet?

En enda gång har jag fastnat i en trafikstockning här på landet. Inte en kö bakom en traktor med extra brett släp. Nej, verkligen stillastående trafik, så långt ögat kunde nå, vilket handlade om någon kilometer.

Läs mer
 
Gefleortens kan bli en del av Arla

UPPDATERAD. Mejeriet har sökt efter en extern partner sedan början av året och under gårdagens stämma på Gefleortens mejeri beslutade medlemmarna enhälligt att inleda förhandlingar om att gå ihop med Arla. 

Läs mer

Senaste