Läsartoppen de senaste 7 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

Eko för hela slanten

I går arrangerades SlätteEkodag på Slätte gård för sjätte gången. Mässan var slutsåld och under dagen blandades faktaspäckade föreläsningar med fältvandringar runt gården. 

Läs mer
 
Ny fullserviceanläggning i Kumla

Swedish Agro Machinery fortsätter sin etableringsresa som Claas nya distributör i Sverige. Den åttonde anläggningen invigdes i dag i Kumla och företagets vd Björn Pettersson avslöjar att en nionde anläggning är på gång. 

Läs mer
 
Bondsonen som ville bli stridspilot valde gården

Valet stod mellan stridspilot eller lantbrukare. Det blev det senare och det har 28-årige Niklas Petersson på Norrgårdens grönsaker inte ångrat en sekund.  

Läs mer
 
Framtidens lantbrukare

Tre tjejer som valt att läsa lantbruksinriktningen på Kvinnersta utanför Örebro är Klara, Ida och Wilma. En av dem har inte lantbruksbakgrund, men drömmer om att jobba på en gård i framtiden.

 

Läs mer
 
Bättre bestånd med variabel sådd

Daniel Jönsson, driftsledare på Signhildsberg är en av de svenska odlare som tagit till tekniska hjälpmedel extra teknik vid vårsådden i år. Han har nämligen sått både ärter och maltkorn med variabel utsädesmängd, och det ser bra ut hittills. 

Läs mer
 
Kul att ha ett resultat att sikta mot

Henrik Båvius på Elgsjö gård är en av dem som använder sig av Hushållningssällskapets ekonomiska efterkalkyler. För honom är det bland annat värdefullt att kunna jämföra sig med andra för att veta hur långt han kan komma. 

Läs mer
 
VIDEO – Så slog Väderstad världsrekord i majssådd

I april slog Väderstad världsrekord i antal hektar majssådd på ett dygn. Här beskirver de hemligheten bakom bibehållen precision i över 20 kilometer i timman.

Läs mer
 
Uppåt för mjölken

Från och med juli månad höjer Arla mjölkpriset med 18,7 öre. Det gäller både för konventionell och ekologisk mjölkråvara. 

Läs mer
 
Sötlupin - den svenska sojan

Närproducerad, proteinrik och växtbaserad mat blir allt populärare på tallrikarna. Nu kan sötlupin bli lösningen på växtbaserat protein, odlat i Sverige.

Läs mer
 
Broccoli kan hjälpa typ två diabetiker

Att broccoli är nyttigt kommer kanske inte som någon nyhet. Men nu har forskare hittat ett ämne som kan vara extra bra för typ två diabetiker.

Läs mer

Senaste