Läsartoppen de senaste 7 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

City Gross rankar djurhållningen i Australien som bättre än i Sverige

Enligt City Gross nya kvalitetsmärkning på kött får nötköttet från Australien högre poäng för djurhållning än det svenska.

Läs mer
 
Vår stora utmaning

Ännu en förklaring till ännu en person, antalet gånger jag skrivit på min dator eller knappat förklaringar till personer på min mobil går inte att räkna. Det tar aldrig slut, behovet att berätta och förklara är enormt.

Läs mer
 
HKScan: ”Om de vill öka volymerna kan vi hjälpa till”

Enligt HKScan och Torbjörn Lithell finns det svenska djur som City Gross skulle kunna köpa. Att säga att det är brist samtidigt som det är slaktkö går inte ihop.

Läs mer
 
En gård för den riktigt stora plånboken

Den australiensiska boskapsjätten CPC är nu ute till försäljning, företagets värde uppskattats till närmare 6,5 miljarder kronor.

Läs mer
 
KLS Ugglarps: ”Vårt fokus är att öka försäljningen”

KLS Ugglarps är också ett av de slakterier som levererar kött till City Gross. De jobbar hela tiden med att få kunderna att öka sin försäljning av just det svenska.

Läs mer
 
Annonserar om 100 procent svenskt trots import

Förra veckan stod det klart att City Gross frångått sin policy om enbart svenskt färskt kött. Veckans reklamblad säger dock fortfarande 100 procent svenskt.

Läs mer
 
Jan Forssell: ”Jag förstår inte hur man kan göra en sådan miss”

Att City Gross rankande Australiens djurhållning bättre än Sveriges, på grund av att de får gå ute året runt, men missade feedlotsen, tycker Sveriges Nötköttsproducenters ordförande Jan Forsell är beklagligt

Läs mer
 
Case IH scannar av marken

CNH Industrial har inlett ett samarbete med österrikiska Geoprospectors GmbH som bland annat tillverkat en markscanner till traktorer.

Läs mer
 
Ny anläggning i Mälardalen

Under fredagen invigde Swedish Agro och Swedish Agro Machinery sin nya gemensamma anläggning i Enköping.

Läs mer
 
DEBATT: Fundamental felsatsning av Vasaloppet

Dan Persson som arbetar med kommersiell utveckling av idrott är kritisk till att Vasaloppsledningen ville profilera sitt miljöansvar genom att bara servera vegetarisk mat.

Läs mer

Senaste