Läsartoppen de senaste 7 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

Debatt som väcker debatt

TV4 sände imorse en paneldebatt som fick många lantbrukare att sätta morgonkaffet i halsen. En av deltagarna var debattören Fredrik Segerfeldt som menar att lantbrukare redan har fått tillräckligt med bidrag och att det inte finns någon poäng med att stödhandla svenskt kött.

Läs mer
 
Eftertraktad foderimportör

Sofie Coomans från Svalöv i Skåne kommer ursprungligen från Belgien och har importerat foder därifrån förut. När nu torkan orsakat en enorm foderbrist har hon under den senaste tiden mottagit drygt 2 000 telefonsamtal från desperata djurägare i jakt på foder. 

Läs mer
 
När lantbrukare bygger en husvagn

En vanlig husvagn var för tråkigt för de sex vännerna från Nederländerna. Istället byggde de en Pöttinger Jumbo-husvagn.

Läs mer
 
KD vill se tidigare EU-utbetalningar och stöd till slakten

För att underlätta för landets lantbrukare i krisen vill Kristdemokraterna gå in med ekonomiskt stöd från stadskassan till slakterierna. Detta för att minska andelen djur som på grund av nödslakt går till destruktion. 

Läs mer
 
Video – Följ piloterna i brandsläckningsplanet

Tv4 visar försvarsmaktens major, Torgny Törestrands unika bilder direkt från vattenbombplanets cockpit.

Läs mer
 
Han är 100 år gammal och kör gårdens tröska

100 år gammal tröskar Pete Nodlinski vete för 75:e året i rad på sin gård i Perkins County, Nebraska.

Läs mer
 
Dålig uppskattning från politiker

Landshypotek Bank har en återkommande Lantbrukspanel där banken ställer aktuella frågor till större lantbruksföretagare. Den senaste undersökningen visar att bara en femtedel av de deltagande lantbrukarna känner sig uppskattade av politiker. 

Läs mer
 
Regeringen ger ekonomiskt stöd till lantbruket

Under helgen gick landsbygdsminister Sven-Erik Bucht ut med att regeringen kommer gå in med finansiellt stöd till lantbrukare som drabbats av torkan.

Läs mer
 
”Håll koll på varandra i torkan”

Under lördagen samlades över 150 personer på Bjelkesta Gård i Örsundsbro när LRF Mälardalen anordnade en träff för att diskutera torkan och foderbristen.

Läs mer
 
Siljans Chark hjälper lokala bönder

Slakteriet Siljans Chark utökar nu återtagsslakten. På så vis hoppas företaget kunna stötta lokala bönder som måste skicka djur på slakt i förtid på grund av torkan.

Läs mer

Senaste