Läsartoppen de senaste 7 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

"Krisstöd baserat på dieselanvändning skadar mer än det hjälper"

Jordbruksverkets förslag att använda dieselförbrukning som underlag till fördelning av krisstöd nummer två är olyckligt, menar Anders Lunneryd, Ordförande Ekologiska Lantbrukarna.

 

Läs mer
 
Afrikansk svinpest i foder

ASF sprider sig allt mer i världen. Nu har det första fallet av smittat foder offentliggjorts i Kina.

Läs mer
 
Inget krisstöd i höstbudgeten

Vid presentationen av övergångsregeringens budget saknades det utlovade krisstödpaketet del två.

Läs mer
 
Prisad växtodlare

Södra Kalmar läns lantmannaklubb har utsett en vinnare till årets växtodlarpris. Årets vinnare satsar bland annat mycket på precisionsodling och är en bra förebild för kommande generationer.

Läs mer
 
Hållbara relationer kring livsmedel

Den svenska låga antibiotikaanvändningen, gödselhanteringen och kycklingfötterna, var saker som imponerade vid ett besök från Kina nyligen.

Läs mer
 
Djurgård vinnare över Arbetsmiljöverket

Kammarrätten underkänner de krav som Arbetsmiljöverket ställt på djurhanteringen på Malma Gård. Ett viktigt och glädjande besked enligt LRF.

Läs mer
 
Nya regler för bisjukdomar

I början av nästa år ska reglerna för kontroll av sjukdomar som hotar bin ändras. Orsaken är att man vill modernisera smittskyddsarbetet.

Läs mer
 
Mjölkbonde på andra sidan jorden

I drygt nio månader har Susanna Erlewein arbetat på en mjölkgård på Nya Zeeland. Snart är det dags att återvända till Sverige, med sig i bagaget har hon en större förståelse för hur det är att vara mjölkbonde på andra sidan jorden. 

 

Läs mer
 
Historisk torka håller Tyskland i sitt grepp

Sommarens extrema torka orsakade både åkerbränder och försämrade skördar för tyska lantbrukare. I vissa delar av landet har det regnat i höst men på många håll är det fortfarande för torrt för höstsådd och vattennivåerna är fortsatt rekordlåga. 

 

Läs mer
 
Misstänkt köttfusk i Värmland

Just nu pågår en utredning av ett företag i Årjängs kommun som misstänkts ha fuskat med hantering och försäljning av kött.

Läs mer

Senaste