Det senaste dygnets nyhetsrubriker

Rekordlång ensilageskörd?

400 rundbalar i en och samma korv! Är det möjligt? Kolla in filmen från den australiensiska kobonden Andrew Jenkins grässkörd. Trevlig helg!

Läs mer
Skyddsområde tas bort

I slutet av oktober drabbades en gård i Mölndals kommun av newcastlesjuka. I och med att inga nya fall hittats sänks restriktionerna något. 

Läs mer
NSF välkomnar beslut om palmolja

Regeringens beslut om att ändra klassificeringen av så kallad PFAD i svensk biodiesel välkomnas av Svenska Naturskyddsföreningen, NSF. De tror att det kommer leda till en minskad efterfrågan på palmolja.

Läs mer
Vem blir Årets Nötköttsföretag?

Just nu pågår årets Köttriksdag i Eskilstuna. Ett inslag under stämman är att utse årets bästa nötköttsföretag, och i kväll avgörs det.

Läs mer
Ny verkstad ger nya möjligheter

I helgen flyttade Swedish Agro Machinery från de provisoriska verkstadslokalerna till den nya anläggningen i Skurup. Den nya verkstaden på 900 kvadratmeter öppnar även upp för nya jobb.   

Läs mer
Olofsfors samlade in rekordbelopp till cancerforskning

Årets upplaga av Olofsfors rosa band-auktion som avslutades i samband med föreningen Skogsentreprenörernas årsstämma genererade hela 155 000 kronor till bröstcancerforskning.

Läs mer
Lastmaskin med kombinerad styrning

Lastmaskinerna Thaler 3248T-5A och 3348 (L/S/H)-5A har både midjestyrning och fyrhjulsstyrning. Stabiliteten ökas genom en pendlande bakaxel.   

 

Läs mer
Naturbruksskolorna är ovärderliga inkörsportar

Närmaste naturbruksgymnasiet hemma är Vretagymnasiet, där jag inte ens gick som 16-åring då handbollsgymnasiet lockade mer. Jag vände mig dit för att gå 40-veckors grundkurs och driftledarutbildningen.  Strax därefter insåg jag att det var lantbruk och den gröna näringen som var min grej ändå! En mycket klok insikt.

Läs mer

Senaste