Det senaste dygnets nyhetsrubriker

Sjunkande förekomst av campylobacter

Folkhälsomyndighetens senaste rapport gällande antalet som insjuknat på grund av campylobacter visar att förekomsten åter är nere på en normal nivå för årstiden. 

Läs mer
Nelleman & Svenningsens går samman

Nelleman Group har beslutat att köpa majoriteten av aktierna i Svenningsens Maskinforretning A/S. Genom detta kan man täcka upp hela den skandinaviska marknaden. 

Läs mer
Zetor gör entré i Ryssland

Traktortillverkaren Zetor kommer att starta ett samarbete om slutmontering och försäljning av deras traktorer på den ryska marknaden. Zetor ser intåget i Ryssland som en viktigt milstolpe.

Läs mer
EU ska föreslå glyfosat i tio år

EU-kommissionen ska enligt en talesperson föreslå ett förlängt tillstånd för glyfosat i tio år till, det rapporterar Reuters.  

Läs mer
Se över dina maskiner

Att lantbruk är en av de mest skadedrabbade branscherna vet de flesta. Så sent som i början av maj omkom en lantbrukare.  Jordbruksaktuellt ringde upp Torsten Ivarsson och Johan Krohn, arbetsmiljöutvecklare för ta reda på vad man kan göra för att arbeta på ett säkert sätt.

Läs mer
”Passa på att investera i marken innan det kommer lagkrav”

För att uppnå EU:s vattendirektiv om god ekologisk status får svenska lantbrukare rådgivning och stöd för åtgärder på gården. Når lantbrukets åtaganden inte tillräckligt långt till år 2021 kan de frivilliga åtgärderna däremot omvandlas till lagkrav, och då betalas inga ersättningar ut för att uppfylla dem.

Läs mer

Senaste