Att ta ansvar

"Det är viktigt att vi som individer bemöter osanningar som sprids om svenskt jordbruk”. Det skriver Stefan Ljungdahl i en tidigare ledare om fake news. Jag håller helt och hållet med. Jag kan dock inte låta bli att fundera över hur vi ska kunna kräva att människor runt omkring oss ska avfärda osanningar och fejkade nyheter, när våra politiska företrädare tycks förlita sig mer på alternativa fakta än på vetenskap när de formar sina åsikter och sin politik.

Kommentera 0 kommentarer

Findus flytt från Bjuv ett kvitto på framgång?

I dag är jag så besviken på regeringen, så jag har svårt att begränsa mig. Ledaren handlar inte bara om jordbruket, utan om den spelplan alla företagare verkar på. Regeringen drar för närvarande ett löjets skimmer över landet och spär i hög fart på politikerföraktet. Det är väldigt skadligt och tar lång tid att reparera. Varför avviker Socialdemokraterna nu så kraftigt från tidigare regeringars sunda förnuft?

Kommentera 0 kommentarer

När staten övergivit allemansrätten ska den sluta gälla

Svenska staten har slutat bry sig om att allemansrättens skyldigheter att hänsyn och varsamhet ska gälla, men upprätthåller förstås rättigheterna att få inkräkta på andra personers egendom och missbruka denna. Fast när staten inte gör sin del och struntar i brott mot hänsyn och varsamhet, så bör även markägarens skyldigheter upphöra. Kort sagt är det dags att på egen hand upphäva allemansrätten.

Kommentera 0 kommentarer

Senaste