Försökstekniker vid institutionen för norrländsk jordbruksvetenskap

Sista ansökningsdag: 2019-04-23

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt. SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala. www.slu.se SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

Arbetsuppgifter:

Vi arbetar med de vanligen förekommande grödorna inom norrländskt jordbruk samt nisch- och försöksgrödor. Vi utför även ekosystemforskning inom ramen för SITES (Swedish Infrastructure for Ecosystem Science). Som försökstekniker kommer du att arbeta med det praktiska fältarbetet främst i jordbruksförsöken. Du kommer i samarbete med stationens övriga försökstekniker, stationsföreståndare och forskare delta i alla förekommande moment i försöksarbetet: såsom planering, utförande och efterarbete. Under vinterhalvåret omfattar arbetet även resultathantering och provberedning, maskinunderhåll,  inventering och beställning av försöksutrustning, material och förnödenheter. Vid behov kan arbete även ske på andra avdelningar inom institutionen, i huvudsak inom ladugårdsdriften.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har relevant utbildning såsom lantmästare, driftsledare (naturbruksgymnasium) eller motsvarande. Vi önskar att du har praktisk erfarenhet av jordbruk och det är meriterande om du har erfarenhet av försöksarbete i fält. Det är en fördel om du har intresse, kunskap och förmåga att köra och underhålla maskiner för växtodling. Vi sätter stor vikt vid personliga egenskaper och förmåga att arbeta säkert och noggrant. Du bör ha bra datorvana samt god förmåga att kommunicera på både svenska och engelska. Övertidsarbete kan förekomma under högsäsong. Arbetet är tidvis fysiskt krävande och B-körkort är ett krav.

Placering:

Umeå

Anställningsform:

Tillsvidareanställning. SLU tillämpar provanställning.

Omfattning:

100%

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan via länken här > senast den 2019-04-23.

 

Övrigt:

Arbetsgivaren kan eventuellt hjälpa till med boende.

Fackliga kontaktpersoner:

https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/


E-post: boel.sandstrom@slu.se
Företagets hemsidaFörsökstekniker vid institutionen för norrländsk jordbruksvetenskap

Röbäcksdalens Forskningsstation, Umeå söker försökstekniker inom växtodling med inriktning mot fält och maskin.
Införd: 2019-04-02
Sista ansökningsdag: 2019-04-23


Engagerad lantbrukssäljare

Ragn-Sells Agro söker en säljare till Västerås eller Örebro.
Införd: 2019-03-28
Sista ansökningsdag: 2019-05-10


Driftsansvarig chef sökes till Blombergs Säteri

Driftsansvarig chef för Blombergs Säteris köttdjursproduktion sökes
Införd: 2019-03-25
Sista ansökningsdag:


Är du Jordbruksverkets nya rådgivare inom växtskydd?

Som rådgivare på växtskyddscentralen i Alnarp har du en flexibel och varierande tjänst där du ger råd om integrerat växtskydd.
Införd: 2019-03-22
Sista ansökningsdag: 2019-04-24

 

Senaste

Jordbruk är mer än förenklade val

Vi producerar ägg hemma på gården. Vi har 14 höns. Eller, det är inte riktigt sant, för ganska många av dem är ju tuppar. Och fyra av dem är faktiskt ankor om man nu skall vara lite petig. Ankor är som höns men värper lite sämre, och äter lite mer. Det känns fantastiskt bra att gå ut och plocka egna ägg till frukost. Eller att föda upp dem på matrester. Jag tror att våra höns har det ganska bra. Men efter några år som äggproducent kan jag också se några svagheter med den småskaliga produktionsinriktningen vi valt.

Kommentera