Läsartoppen de senaste 7 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

Anna-Caren Sätherberg blir ny landsbygdsminister

Flera nya ministrar presenterades av Magdalena Andersson (S) efter hennes regeringsförklaringen. Bland annat blev Mikael Damberg ny finansminister. Anna-Caren Sätherberg får landsbygdsfrågorna på sitt bord.

Läs mer
 
Lantmännen: Extrem situation på gödselmarknaden

Det har varit några år med relativt låga gödselpriser. Men det har slagit tillbaka flera gånger om det senaste året. Nu står vi inför rekordhöga gödselpriser som inte verkar ge med sig i första taget. 

 

Läs mer
 
Aldrig nöjd.

Rött ljus för svensk kyckling. Det var många mediers rubriker när WWF presenterade sin årliga köttguide. Inte att undra på när WWF själva titulerade sin årliga rapportpresentation just så. Inga förbättringar på en gård med konventionell uppfödning av kyckling duger för WWF. Retoriken är lömsk och föga pedagogisk.

 

Läs mer
 
Skogsbarometern visar – skogen fortsatt viktig inkomstkälla

Trots att skogsägare känner en växande oro kring klimateffekter och äganderätt ser de flesta fortfarande skogen som en viktig inkomstkälla. Enligt Skogsbarometern tror en majoritet dessutom på fortsatt stigande fastighetspriser.

Läs mer
 
Oppositionens budgetförslag röstas igenom – MP lämnar

Under eftermiddagens budgetomröstning röstade en majoritet, 154 mot 143, för det gemensamma budgetalternativ som M, KD och SD lagt fram. Detta innebär att regeringens budget föll och till följd av detta lämnar MP regeringen.

Läs mer
 
Dieselupproret ställs in

Efter många turer fram och tillbaka har arrangörerna bakom Dieselupproret bestämt sig för att ställa in den planerade demonstrationen på måndag.

Läs mer
 
Svenska Foder: ”Det finns mer att förlora på att snålgödsla eller att inte gödsla alls”

Johanna Öwall är ansvarig för växtodling på Svenska Foder, och hon konstaterar att de historiskt höga priserna på gödning skapat en återhållsamhet från kundernas håll. Men hon uppmanar alla som ännu inte köpt in sitt behov att göra det, för att inte förlora intäkt.

 

Läs mer
 
Starkare motor i nya Farmall C

När Case IH nu tar även sina mindre traktorer i Farmall C-serien in i steg 5 så passar man samtidigt på att uppdatera den beprövade gårdstraktorn.

Läs mer
 
Det går att göra skillnad

Krönika: Häromdagen ringde Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, upp mig och undrade vilken fråga som jag anser är viktigast att LRF driver framöver. Jag svarade följande utan att tveka: Att jobba gentemot politiken för att få samma villkor som våra europeiska kollegor. 

 

Läs mer
 
40 år med biologisk mångfald i fokus

Finalist nummer två i tävlingen Böndernas Blomstrande Idéer är Rune, Irene och Sven Karlsson från Stora Holmen-Mörkagården i Kvänum. Miljön som de byggt upp på gården är ett livsverk, och det går inte att ta miste på att detta är ­något de brinner för. 

 

Läs mer

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste