Läsartoppen de senaste 30 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

Ny ”gröda” i skånska växtföljder underminerar livsmedelsstrategin

Krönika: Efter en snabb googling på invasiv art hamnar jag på Wikipedia och läser följande: ”En invasiv art är en art som introducerats till områden utanför sitt ursprungliga utbredningsområde.”. Jag nickar igenkännande och fortsätter läsa: 

Läs mer
Överenskommelse om strandskyddet

Centerpartiet har kommit överens med regeringen om reglerna kring strandskyddet och frågan kring äganderätt och frivilligt skydd i skogen. Sverige är därmed ett steg närmare att få Magdalena Andersson (S) som statsminister.

Läs mer
Sveriges självförsörjningsgrad är lika med noll

Krönika: Hösten har gjort entré, jag sitter vid köksbordet i min studentlägenhet och har precis hällt upp dagens första kopp kaffe. Jag startar datorn och känner mig laddad inför ännu en dag med uppsatsskrivande. Det är ju där jag är nu, på sluttampen av mina agronomstudier. Min examensuppsats är tänkt att handla om Sveriges självförsörjningsgrad. Jag vill undersöka vilka möjligheter som finns till att öka graden självförsörjning och hur det kommer sig att den är så låg i dag. Om eller när den så kallade krisen kommer ligger vi ju ganska risigt till har jag insett, och det i sig kan jag tycka är en kris. 

 

Läs mer
Risk för AdBlue-brist i energikrisens spår

Den minskade ammoniaktillverkningen till följd av de höga gaspriserna riskerar nu att skapa brist på AdBlue. Ett medel som bland annat används i nyare skogs, lantbruks- och entreprenadmaskiners avgasrening.

Läs mer
Dieselupproret ställs in

Efter många turer fram och tillbaka har arrangörerna bakom Dieselupproret bestämt sig för att ställa in den planerade demonstrationen på måndag.

Läs mer
Skogspropositionen skapar frågetecken

Branschorganisationen Skogsindustrierna är en av de aktörer som följt de politiska förhandlingarna kring skogsfrågorna inför statsministerns avgång. När propositionen nu presenterats menar man att den är otydlig på flera viktiga punkter.

Läs mer
”Jämfört med kyckling från andra länder är vi det mest klimatsmarta och hållbara valet”

WWF rödlistar svensk kyckling i sin senaste Köttguide. Gör om gör rätt menar Maria Donis, vd på Svensk Fågel.

Läs mer
Arla stäms för reklam om klimatavtryck

Arla kan inte bevisa att informationen på deras ekoförpackningar om netto noll klimatavtryck stämmer. Därför stäms mejeriföretaget av Konsumentombudsmannen (KO).

Läs mer
Förhandlingarna hårdnar hos John Deere

Sedan den 14 oktober strejkar runt 10 000 anställda hos Deere & Co i USA som kräver högre lön och förhandlingar har pågått mellan facket och maskintillverkaren. Efter att John Deere senaste bud avslagits menar maskintillverkaren att det är färdigförhandlat.

Läs mer
Anna-Caren Sätherberg blir ny landsbygdsminister

Flera nya ministrar presenterades av Magdalena Andersson (S) efter hennes regeringsförklaringen. Bland annat blev Mikael Damberg ny finansminister. Anna-Caren Sätherberg får landsbygdsfrågorna på sitt bord.

Läs mer

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste