Ljusa framtidsutsikter för halländsk mjölk

Möte om vi möter tuff konkurrens på en växande global marknad. 

Det är många som vill spå en negativ framtid för svensk mjölk. Invägningsstatistik visar fortsatt negativ trend med bottennoteringar under andra halvåret 2019. Detta märker vi nu av även i Halland. Ur en hållbarhetssynpunkt där vi ser både till klimat- och miljöavtryck i en cirkulär bioekonomi spelar både djurhållning och vallodlingen en viktig roll. Samtidigt ser vi en tydligt ökad efterfrågan på mejeriprodukter globalt. Hur tar vi vara på möjligheterna till ökad avsättning av mejeriprodukter från Halland?

Evenemanget görs i samverkan med European Dairy Farmers, Växa Sverige, SLU och Olof Lars Gård, Tvååker. Vi välkomnar lantbruksföretagare, rådgivare och branschaktörer med intresse för halländsk mjölkproduktion.

Läs hela programmet och anmäl dig via evenemanget på www.gronamoten.se

Plats: Olof Lars Gård, Tvååker Mer information: www.gronamoten.se Kontaktperson: Ulrika Åkesson, ulrika.akesson@agrovast.se

Med medel från LRF och Region Halland genomförs nu en förstudie för att undersöka förutsättningarna och behovet av Gröna Möten lokalt i Halland. Förstudien möjliggör detta premiärevenemang i Halland.

Artikeln publicerades -

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste