Så bidrar jordbruket till de nationella klimatmålen
Agro Sörmland hälsar välkommen till seminarium
Om ökad kolinlagring och minskade utsläpp av växthusgaser. Livsmedelsstrategins mål är en konkurrenskraftig och hållbar livsmedelskedja som kan producera mer livsmedel utan att äventyra de olika miljömålen. Utifrån dagens kunskap vet vi att med rätt åtgärder kan jordbruket bidra med minskad klimatpåverkan samtidigt som produktionen bibehålls eller till och med ökar. Forskning – rådgivning - praktiska exempel.
PROGRAM:
12.00 LUNCH
12.45 VÄLKOMMEN
Agro Sörmland/Agro Öst Jordbrukets klimatpåverkan Lis Eriksson, agronom, rådgivare klimat och husdjur, Jordbruksverket. Kolinlagring i marken för bördigheten och klimatet Thomas Kätterer, Professor vid Institutionen för ekologi, SLU. Hållbara matvägar – bättre miljö och bättre ekonomi Anna Hessle, husdjursagronom, docent, SLU Menhammar Gård, Ekerö Ulf Segerström
14.30 KAFFE
Stallgödselhantering - minskat utsläpp av metan och kväve. En åtgärd för att minska metanutsläpp ska samtidigt minska utsläpp av kväve Eva Salomon, docent, enhetschef Jordbruk och Trädgård, RISE. Womtorp Lantbruk & Entreprenad, Eskilstuna Christina och Ulf Winblad Paneldiskussion Sammanfattning, avslut
Kostnad: 250 kr + moms Skogs- och lantbrukare, 450 kr + moms övriga Plats: Bruksrestaurangen, Hälleforsnäs
Kontakt: Cilla Krantz cilla@agrosormland.se, 070-384 64 24 Agro Sörmland http://www.agrosormland.se/