Inspirationskväll: Biologisk mångfald i odlingslandskapet

Varför är biologisk mångfald så viktigt för vår framtid? Räcker det att så en blomsterremsa för att gynna insekterna? Vilka insatser gör egentligen skillnad och hur kan vi mäta effekten av det vi gör?

Dag: Måndagen den 16 mars

Tid: kl 18.00-20.30

Plats: Naturbruksskolan Uddetorp, Skara

Välkommen till en inspirerande kväll om biologisk mångfald där vi berättar om hur vi arbetar för att gynna viktiga arter och vilka effekter vi sett av insatserna. De senaste tre åren har vi arbetat med ett projekt där vi testat och utvärderat olika insatser för biologisk mångfald på Naturbruksskolorna Sötåsen och Uddetorp. Nu berättar vi om de erfarenheter och slutsatser vi kunnat dra från arbetet.

Kvällen inleds med soppa och mingel och efter föredragen hålls en frågestund och öppet diskussionsforum.

Mer information och anmälan hittar du här: https://www.vgregion.se/f/naturbruk/nyheter/inspirationskvall-biologisk-mangfald-i-odlingslandskapet/

Artikeln publicerades -

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Lantbruket förtjänar ett åtgärdsprogram som är rimligt  

Krönika: Vattenmyndigheternas åtgärdsprogram inför kommande cykeln 2021-2027 är ute på samråd. Deras uppdrag går bland annat ut på att visa hur Sverige ska komma till rätta med de problem som finns i/kring våra vattenmiljöer. Som vattenrådgivare förväntas jag att läsa och granska åtgärdsprogrammen och alla tillhörande dokument i sömmarna för att komma med relevanta åsikter från mitt perspektiv.

Kommentera