Sverigepremiär för ny androidbaserad skärm

Trimbles nya androidbaserade skärm GFX-350 har nu haft premiär i Sverige. Skärmen kan även kombineras med helt nya antennen NAV 500.

 

Trimbles nya androidbaserade skärm GFX 350 har gjort premiär på den svenska marknaden. Till skärmen finns även nya antennen NAV 500. Foto: Isabella Odmark


– Du kan exempelvis få in växtodlingsprogrammet in i din autostyrningsskärm och du har en riktig fältkarta där du kan se dina fält, berättar Håkan Brolin, från DataVäxt.

Han berättar att skärmen har nya funktionen split screen. 

– Du kan ha traktorn med autostyrning i en ruta, redskapet i en ruta och du kan ha en backkamera, fältinformation eller vad du nu vill ha i nästa ruta. Du kan bygga den precis som du vill. 

Att skärmen är ISOBUS-kompatibel är en stor fördel enligt Håkan. 

– Om du köper ett nytt redskap, men inte har ISOBUS i traktorn, så behöver du en ISOBUS monitor till det redskapet. Men istället för att lägga pengar på en ISOBUS monitor, som egentligen bara passar till det redskapet, kan du ha en universal monitor där du får in redskapet direkt i skärmen. 

Skärmen finns med tre olika varianter av autostyrning, och som komplement finns den nya antennen NAV 500.

– Antennen har ett gyro inbyggt i sig, vilket gör att det blir mycket mer precist även om du kör själv. Så det är väldigt positivt, och den typen av antenn har vi inte haft tidigare i sortimentet, säger Håkan och tillägger:   

– Säg att det är ett redskap som du inte behöver gps till, exempelvis en rundbalspress, då behöver du inte ha någon antenn utan då har du bara monitorn. Dagen du behöver köra med gps, då köper du till antenn. Så skärmen blir väldigt flexibel, och universal.

Jordbruksaktuellt

 

Artikeln publicerades fredag den 28 februari 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste