apr
15
2020

Minska förlusterna vid ensilering

Länsstyrelsen tillsammans med Växa bjuder in till en digital föreläsning med Rolf Spörndly från Sveriges lantbruksuniversitet.

Digital föreläsning via Skype den 15 april 2020 Klockan 10.00-11.30.

Kursens innehåll:

  • Förluster i ensileringen – hur uppstår dom?
  • Ensilering i plansilo, slang, tornsilo eller balar. Hur kan du begränsa förlusterna?
  • Mjölkproduktionens miljöpåverkan nu jämfört med för 80 år sedan.

Vi kommer även att lämna utrymme för frågor och diskussion.

Medverkande:
Rolf Spörndly, forskare inom utfodring på SLU, samt Ann-Sofie Hedberg och Helena Åkerhielm från Länsstyrelsen Örebro.

Anmäl dig senast söndag 12 april 2020 på www.lansstyrelsen.se/orebro/kalender eller till:

Ann-Sofie Hedberg ann-sofie.hedberg@lansstyrelsen.se 010-224 84 26

Helena Åkerhielm helena.akerhielm@lansstyrelsen.se 010-224 84 27

Välkomna!

 

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Kommer ursprungsmärkningen göra skillnad?

Krönika: Att göra medvetna val när man handlar är inte alltid lätt, att göra det på restaurang är garanterat ännu svårare. Från och med den första mars 2025 måste restauranger kunna redogöra för köttets ursprung. Syftet med föreskriften är att konsumenterna lättare ska kunna göra medvetna val även på restaurang. Ett medvetet val behöver dock inte innebära att det är svenskt kött som konsumenten väljer att beställa in.

 

Kommentera