maj
20
2020

Ekologisk fält- och gårdsvandring på Strömmaskolan

KRAV-ANSLUTEN VÄXTODLING OCH KONVENTIONELL MJÖLKPRODUKTION

Sedan 2017 drivs Strömmaskolan Sätila i Hushållningssällskapet Sjuhärads regi. Växtodlingen är ekologisk och djurproduktionen konventionell. Vi tittar på deras vall- och spannmålsodling med fokus på ogräs- och gödselstrategi i ekologisk odling. Detta är ett samarrangemang mellan Gröna Möten, Rådgivarna och Länsstyrelsen Västra Götaland.

Gröna Möten följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs på ett tryggt sätt. Gröna Möten Sjuhärad möjliggörs genom Leader Sjuhärad

Plats: Strömma Naturbrukscentrum. Vid frågor kontakta Caroline Dahrén, caroline.dahren@agrovast.se, 0708-29 09 18 

Seminariet är kostnadsfritt och enklare förtäring ingår. Läs hela programmet och anmäl dig senast 17 maj på www.gronamoten.se.

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vad är en agronom?

Krönika: Sommarkänslan kom till Uppsala med dunder och brak, likaså gjorde examen. Agronomekonom var ingen titel som var given i mina yngre år. I mina umgängeskretsar hemifrån eller i andra konstellationer, utanför lantbruket, är det förvånansvärt få som vet vad en agronom är, inte minst gör. Det är synd, med tanke på vilket brett spann de fem inriktningarna täcker; ekonomi, mark- och växt, livsmedel, husdjur och landsbygdsutveckling. I ärlighetens namn hade jag till en början svårt att formulera en bra förklaring för de frågvisa i min närhet, och vilka jobb en agronom kan få beroende på vilken väg denne tar. 

 

Kommentera