maj
14
2020

Satsa på ensilage med god kvalitet!

OM FODERKVALITET OCH TIDPUNKT FÖR VALLBROTT

Skaraborgs Vallförening arrangerar tillsammans med Greppa Näringen, Gröna Möten och Hushållningssällskapet Västra en fältvandring på Sörby Mjölk i Floby.

Gårdens inriktning är mjölkproduktion med över 200 mjölkkor. Total areal är ca 325 ha åkermark plus 40 ha betesmark. Temat är hur du säkrar en god foderkvalitet. Vi belyser växtodlingens och ensileringsmetodens betydelse för foderkvaliteten. Greppa Näringen förklarar vikten av att bryta vallen i rätt tid. Detta då tidiga vallbrott kan orsaka stor utlakning av kväve. Representanter från ensileringsfirmor kommer att finnas på plats.

Evenemanget är kostnadsfritt och Gröna Möten bjuder på enklare förtäring.

Plats: Sörby Mjölk, Floby kl.18.30 - 21.00

Alla deltagare får aktuell information inför evenemanget. Viktigt att du anmäler dig via evenemanget på Gröna Möten senast 7 maj 2020. Detta för att du ska få rätt information och plats, då antalet är begränsat. Anmälan görs på www.gronamoten.se

Gröna Möten Skaraborg drivs av Agroväst och möjliggörs genom medel från Sparbanken Skaraborg och Skaraborgs kommunalförbund. Gröna Möten följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs på ett bra sätt.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vad är en agronom?

Krönika: Sommarkänslan kom till Uppsala med dunder och brak, likaså gjorde examen. Agronomekonom var ingen titel som var given i mina yngre år. I mina umgängeskretsar hemifrån eller i andra konstellationer, utanför lantbruket, är det förvånansvärt få som vet vad en agronom är, inte minst gör. Det är synd, med tanke på vilket brett spann de fem inriktningarna täcker; ekonomi, mark- och växt, livsmedel, husdjur och landsbygdsutveckling. I ärlighetens namn hade jag till en början svårt att formulera en bra förklaring för de frågvisa i min närhet, och vilka jobb en agronom kan få beroende på vilken väg denne tar. 

 

Kommentera