maj
19
2020

Fält- och gårdsvandring på Sörgårdens såg och lantbruk

VALLETABLERING OCH UTFODRINGSSTRATEGI I MJÖLKPRODUKTION

Sörgårdens såg och Lantbruk i Jällby drivs av David och Linnéa. De har mjölkproduktion, växtodling och skogsverksamhet. Rådgivarna bjuder in till fältvandring i samarbete med Gröna Möten och Sjuhärads vallförening. Vi studerar gårdens växtodling och fördjupar oss i hur vi skapar förutsättningar för en god valletablering. Gården har investerat i modern mjölkningsteknik som vi får höra David och Linnéa berätta om.

Seminariet är kostnadsfritt och enklare förtäring ingår. Gröna Möten följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs på ett tryggt sätt. Alla deltagare får aktuell information inför evenemanget. Tänk på att inte delta om du tillhör riskgrupp eller uppvisar symptom som innebär risk för smitta.

Plats: Sörgårdens såg och lantbruk. OBS! Anmälan krävs! Antalet är begränsat till 30 deltagare. Läs hela programmet och anmäl ditt deltagande genom att registrera dig på www.gronamoten.se senast 2020-05-17.

Vid frågor kontakta Caroline Dahrén, caroline.dahren@agrovast.se, 0708-29 09 18.

Gröna Möten Sjuhärad möjliggörs genom Leader Sjuhärad.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vad är en agronom?

Krönika: Sommarkänslan kom till Uppsala med dunder och brak, likaså gjorde examen. Agronomekonom var ingen titel som var given i mina yngre år. I mina umgängeskretsar hemifrån eller i andra konstellationer, utanför lantbruket, är det förvånansvärt få som vet vad en agronom är, inte minst gör. Det är synd, med tanke på vilket brett spann de fem inriktningarna täcker; ekonomi, mark- och växt, livsmedel, husdjur och landsbygdsutveckling. I ärlighetens namn hade jag till en början svårt att formulera en bra förklaring för de frågvisa i min närhet, och vilka jobb en agronom kan få beroende på vilken väg denne tar. 

 

Kommentera