Fältvandring fröblandningar som gynnar pollinatörer

Vid fältvandringen tittar vi på ettåriga och fleråriga fröblandningar för pollinatörer, och pratar om hur de kan kombineras med förgröningsstödet.

Sällan har det pratats så mycket om vikten av att gynna pollinatörer i odlingslandskapet som nu, både i syfte att öka skördarna och gynna den biologiska mångfalden. Våra humlor och bin lider brist på både födotillgång och boställen. Med hjälp av ekologiska fokusarealer och miljöersättningar kan pollen- och nektarresurser skapas för pollinerande insekter. I augusti blommar förutom bovete, perserklöver och honungsört även solros och hampa som fåglar gillar.

För att säkerställa att avstånd mellan deltagare och rekommendationer mot covid-19 kommer fältvandringen genomföras både klockan 14.00 och klockan 15.00. Kryssa i anmälan vilken tid du vill delta!

VAR: Brunnby Gård, Västerås

KOSTNAD: Deltagandet är kostnadsfritt.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 10 aug 2020

Målgrupp: Lantbruksföretagare (jord, skog och trädgård), deras familjemedlemmar och anställda inom lantbruksverksamhet.

Vid för få deltagare eller hällregn kan fältvandringen komma att ställas in. Tänk på att avanmäla dig om du känner dig krasslig.

Mer info och anmälan hittar du här. 

 

Artikeln publicerades tisdag den 30 juni 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Lantbruket förtjänar ett åtgärdsprogram som är rimligt  

Krönika: Vattenmyndigheternas åtgärdsprogram inför kommande cykeln 2021-2027 är ute på samråd. Deras uppdrag går bland annat ut på att visa hur Sverige ska komma till rätta med de problem som finns i/kring våra vattenmiljöer. Som vattenrådgivare förväntas jag att läsa och granska åtgärdsprogrammen och alla tillhörande dokument i sömmarna för att komma med relevanta åsikter från mitt perspektiv.

Kommentera