Bli klimatsmart nötköttsproducent

UPPDATERAD UTGÅVA AV BOKEN NÖTKÖTT LANSERAS

Det finns åtgärder att ta till som ger dig som nötköttsproducent en lägre klimatpåverkan. Och många av åtgärderna innebär också en förbättrad lönsamhet för den enskilde bonden. I augusti släpps en uppdaterad utgåva av boken Nötkött författad av Anna Hessle och Anna Jamieson. Agroväst Gröna Möten uppmärksammar detta tillsammans med SLU och Föreningen Naturbeteskött i Sverige/Sveriges nötköttsproducenter genom ett kvälls-föredrag om biologisk mångfald och klimatpåverkan inom nötköttsproduktion.

Vi vänder oss till dig yrkesverksam inom mjölk- och nötköttsproduktion med intresse för mervärden som ökar konkurrenskraften för svenskt kött.

Plats: Rådde Gård, Länghem Tid: 09.00-11.30

Agroväst Gröna Möten följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs tryggt. Inför evenemanget sänds aktuell information ut till anmälda deltagare.

Seminariet är kostnadsfritt och Agroväst Gröna Möten bjuder på enklare förtäring. Anmäl ditt deltagande genom att registrera dig på www.gronamoten.se senast 24 augusti 2020. Agroväst Gröna Möten, Gröna Möten Sjuhärad finansieras av: Europeiska Unionen, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Artikeln publicerades -

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

2021: I den bästa av märkliga världar

Förutsättningarna för lönsamhet i svenskt jordbruk ser bättre ut än på många år. Inte ens det offentliga Sveriges ointresse för svenskt jordbruks internationella konkurrenskraft och regel­förenklingar kan hålla oss helt negativa. Trots en rejält stärkt svensk krona har spannmålspriset ökat rejält i höst/vinter. Köplojaliteten för svensk mat är starkare. Tack vare pandemin och sedelpressarna, som körs så att överhettningsskydden borde slå ifrån, blir räntan lägre och lägre. 

Kommentera