sep
1
2020

Bli klimatsmart nötköttsproducent

UPPDATERAD UTGÅVA AV BOKEN NÖTKÖTT LANSERAS

Det finns åtgärder att ta till som ger dig som nötköttsproducent en lägre klimatpåverkan. Och många av åtgärderna innebär också en förbättrad lönsamhet för den enskilde bonden. I augusti släpps en uppdaterad utgåva av boken Nötkött författad av Anna Hessle och Anna Jamieson. Agroväst Gröna Möten uppmärksammar detta tillsammans med SLU och Föreningen Naturbeteskött i Sverige/Sveriges nötköttsproducenter genom ett kvälls-föredrag om biologisk mångfald och klimatpåverkan inom nötköttsproduktion.

Vi vänder oss till dig yrkesverksam inom mjölk- och nötköttsproduktion med intresse för mervärden som ökar konkurrenskraften för svenskt kött.

Plats: Rådde Gård, Länghem Tid: 09.00-11.30

Agroväst Gröna Möten följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs tryggt. Inför evenemanget sänds aktuell information ut till anmälda deltagare.

Seminariet är kostnadsfritt och Agroväst Gröna Möten bjuder på enklare förtäring. Anmäl ditt deltagande genom att registrera dig på www.gronamoten.se senast 24 augusti 2020. Agroväst Gröna Möten, Gröna Möten Sjuhärad finansieras av: Europeiska Unionen, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vad är en agronom?

Krönika: Sommarkänslan kom till Uppsala med dunder och brak, likaså gjorde examen. Agronomekonom var ingen titel som var given i mina yngre år. I mina umgängeskretsar hemifrån eller i andra konstellationer, utanför lantbruket, är det förvånansvärt få som vet vad en agronom är, inte minst gör. Det är synd, med tanke på vilket brett spann de fem inriktningarna täcker; ekonomi, mark- och växt, livsmedel, husdjur och landsbygdsutveckling. I ärlighetens namn hade jag till en början svårt att formulera en bra förklaring för de frågvisa i min närhet, och vilka jobb en agronom kan få beroende på vilken väg denne tar. 

 

Kommentera