Framtidens hållbara livsmedel

STUDIEBESÖK MED FÖREDRAG PÅ MATERIAL CONNEXION I SKÖVDE

Det är viktigt att noggrant välja inte bara förpackning utifrån butikskommunikation och produktsäkerhet. Hållbarhetsperspektivet där hänsyn tas till klimat- och miljöpåverkan genom värdekedjan är allt oftare högt prioriterat hos livsmedelsproducenters kunder och konsumenter. Detta är en utmaning för småskalig livsmedelsproduktion som står inför en uppskalning när efterfrågan ökar på regionalt producerade livsmedel.

Gröna Möten bjuder in till ett studiebesök hos Material ConneXion i Skövde. Lyssna även till föredrag av Anders Wretman, produktchef förpackningar Dafgårds och Marcus Nyström, VD Lokalproducerat i Väst. Vi vänder oss till yrkesverksamma inom livsmedelsförädling som har ambition att öka eller bredda sitt produktutbud. Detta är ett samarrangemang mellan Agroväst och Lokalproducerat i Väst och IDC West Sweden och görs inom ramen för projekt Affärsboosten.

Plats: Material Connexion Skövde. OBS! Föranmälan krävs

Läs hela programmet och anmäl ditt deltagande genom att registrera dig via länken senast 22 september via evenemanget på www.gronamoten.se. Kontaktperson: Madeleine Vendel, madeleine.vendel@agrovast.se

Artikeln publicerades -

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

2021: I den bästa av märkliga världar

Förutsättningarna för lönsamhet i svenskt jordbruk ser bättre ut än på många år. Inte ens det offentliga Sveriges ointresse för svenskt jordbruks internationella konkurrenskraft och regel­förenklingar kan hålla oss helt negativa. Trots en rejält stärkt svensk krona har spannmålspriset ökat rejält i höst/vinter. Köplojaliteten för svensk mat är starkare. Tack vare pandemin och sedelpressarna, som körs så att överhettningsskydden borde slå ifrån, blir räntan lägre och lägre. 

Kommentera