sep
1
2020

Grundkurs om regler i ekologisk produktion

Jordbruksverket annordnar onlinekurs om de nya reglerna för ekologisk produktion

Från den 1 januari 2021 ska den nya förordningen för ekologisk produktion, 2018/848, börja tillämpas. På kursen får du en inblick i vad som är nytt jämfört med den gamla förordningen.

På kursen som annordnas via Skype föreläser regelexperterna Kjell Sjödahl Svensson och Jackis Lannek från Jordbruksverket. Första dagen handlar om regler för växtodling, växthus och retroaktiv omställning inom växtodling, medan andra dagen ägnas åt djurreglerna. Kjell och Jackis beskriver övergripande vilka förändringar som de nya reglerna innebär och du får möjlighet att ställa dina frågor

När: 1–2 september 2020, klockan 9–12 via Skype

Anmäl dig via Jordbruksverkets hemsida senast den 24 augusti. 

 

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vad är en agronom?

Krönika: Sommarkänslan kom till Uppsala med dunder och brak, likaså gjorde examen. Agronomekonom var ingen titel som var given i mina yngre år. I mina umgängeskretsar hemifrån eller i andra konstellationer, utanför lantbruket, är det förvånansvärt få som vet vad en agronom är, inte minst gör. Det är synd, med tanke på vilket brett spann de fem inriktningarna täcker; ekonomi, mark- och växt, livsmedel, husdjur och landsbygdsutveckling. I ärlighetens namn hade jag till en början svårt att formulera en bra förklaring för de frågvisa i min närhet, och vilka jobb en agronom kan få beroende på vilken väg denne tar. 

 

Kommentera