sep
24
2020

Förbättra din grovfoderstrategi

INSTALLNINGSTRÄFF MED FÄLTVANDRING PÅ ÖSTERGÅRDEN SIENE

Det är dags att summera 2020 års vallproduktion i Västra Götaland. Vad sa prognosen och hur väl matchade det utfallet? Östergården i Siene som är vallprognosgård delar med sig av gårdens resultat. Fältvandring med diskussion utifrån gårdens strategi med fyrskördesystem, bevattning och odling av fodermajs. Efteråt samling utanför Algutstorpsgården för en matig macka och kaffe för att därefter samlas inomhus. Expertis inom bevattning och tillsatsmedel för ensilage finns på plats. Fältvandringen är ett samarrangemang mellan Svenska Vallföreningen och Gröna Möten Sjuhärad. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs tryggt. Inför evenemanget sänds aktuell information ut. Det är viktigt att du anmäler dig. Läs hela programmet och anmäl dig senast 20 september på www.gronamoten.se

Plats: Östergårdens Lantbruk, Vårgårda

Mer information: www.gronamoten.se

Kontaktperson: Caroline Dahren, caroline.dahren@agrovast.se Gröna Möten Sjuhärad möjliggörs genom finansiering från Leader Sjuhärad.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vad är en agronom?

Krönika: Sommarkänslan kom till Uppsala med dunder och brak, likaså gjorde examen. Agronomekonom var ingen titel som var given i mina yngre år. I mina umgängeskretsar hemifrån eller i andra konstellationer, utanför lantbruket, är det förvånansvärt få som vet vad en agronom är, inte minst gör. Det är synd, med tanke på vilket brett spann de fem inriktningarna täcker; ekonomi, mark- och växt, livsmedel, husdjur och landsbygdsutveckling. I ärlighetens namn hade jag till en början svårt att formulera en bra förklaring för de frågvisa i min närhet, och vilka jobb en agronom kan få beroende på vilken väg denne tar. 

 

Kommentera