sep
21
2020

Vårda ditt vatten

Hälften av råvatten som används för att tillgodose oss i Sverige med dricksvatten kommer från sjöar och rinnande vattendrag. Inom lantbruket har vi ett ansvar för att de vatten som finns på våra marker, samtidigt som jordbruk behöver kunna drivas hållbart och lönsamt. Tidans Vattenvårdsförbund arrangerar tillsammans med Agroväst Gröna Möten en vattenvårdsvandring utmed Tidan. Evenemanget görs inom ramen för ett av pilotområdena inom projektet LEVA - lokalt engagemang för vatten.

När: 21 september

Var: Kulturreservatet Vallby Sörgården 1 54991 Tidan

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs tryggt. Inför evenemanget sänds aktuell information ut. Det är viktigt att du anmäler dig senast 16 september.

Anmäl dig via evenemanget på www.gronamoten.se

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom europeiska regionala utvecklingsfonden, Regionala utvecklingsnämnden Västra Götaland, Region Halland och LRF.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vad är en agronom?

Krönika: Sommarkänslan kom till Uppsala med dunder och brak, likaså gjorde examen. Agronomekonom var ingen titel som var given i mina yngre år. I mina umgängeskretsar hemifrån eller i andra konstellationer, utanför lantbruket, är det förvånansvärt få som vet vad en agronom är, inte minst gör. Det är synd, med tanke på vilket brett spann de fem inriktningarna täcker; ekonomi, mark- och växt, livsmedel, husdjur och landsbygdsutveckling. I ärlighetens namn hade jag till en början svårt att formulera en bra förklaring för de frågvisa i min närhet, och vilka jobb en agronom kan få beroende på vilken väg denne tar. 

 

Kommentera