feb
3
2021

Metod som tränar upp ditt djuröga

Lär dig att observera djuren mer medvetet med målet att förebygga sjukdomar, förbättra välbefinnandet och optimera din kött- och mjölkproduktion. Vi tar hjälp av erfarna kosignalrådgivaren och agronomen, Sanna Soleskog, från Boehringer Ingelheim Animal Health. Hon vägleder oss både teoretiskt och praktiskt om hur vi avläser kornas utseende och beteende. Utifrån detta kan även små förändringar minska stresspåslaget både hos vuxna djur och kalvar, vilket bidrar till högre produktivitet – och gladare kor! Vi håller till på Strömma Naturbrukscentrum, där Mats och Michael berättar om gården och vikten av att tränas både inom teknik och djurbeteende. Träffen vänder sig till dig som jobbar med alla slags nötkreatur oavsett om du har lång eller kort erfarenhet.

När: 3 februari

Var: Strömma Naturbrukscentrum, Sätila. Anmälan krävs!

Anmälan: Via Gröna Mötens hemsida. Antalet platser är begränsat.

Evenemanget, som är kostnadsfritt, görs tillsammans med Strömma Naturbrukscentrum. Agroväst Gröna Möten följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs på ett tryggt sätt. Alla deltagare får aktuell information inför evenemanget.

Mer information: www.gronamoten.se Kontaktperson: Caroline Dahrén, caroline.dahren@agrovast.se

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Kommer ursprungsmärkningen göra skillnad?

Krönika: Att göra medvetna val när man handlar är inte alltid lätt, att göra det på restaurang är garanterat ännu svårare. Från och med den första mars 2025 måste restauranger kunna redogöra för köttets ursprung. Syftet med föreskriften är att konsumenterna lättare ska kunna göra medvetna val även på restaurang. Ett medvetet val behöver dock inte innebära att det är svenskt kött som konsumenten väljer att beställa in.

 

Kommentera