feb
4
2021

Metod som tränar upp ditt djuröga

Lär dig att observera djuren mer medvetet med målet att förebygga sjukdomar, förbättra välbefinnandet och optimera din kött- och mjölkproduktion. Vi tar hjälp av den mycket erfarna kosignalrådgivaren och agronomen Sanna Soleskog från Boehringer Ingelheim. Hon vägleder oss både teoretiskt och praktiskt om hur vi avläser kornas utseende och beteende. Utifrån detta kan även små förändringar minska stresspåslaget både hos vuxna djur och kalvar, vilket bidrar till högre produktivitet – och gladare kor! Vi besöker Måns-Börsgård. Henrik Alfredsson berättar om deras gård och satsningen på vidareförädling genom Viskadalens gårdsglass. Träffen vänder sig till dig som jobbar med alla slags nötkreatur oavsett om du har lång eller kort erfarenhet.

När: 4 februari 

Var: Måns Börsgård, Veddige 

Anmälan: Via Gröna Mötens hemsidan. Detta för att du ska få rätt information och plats, då antalet är begränsat. 

Mer information: www.gronamoten.se 
Kontaktperson: Ulrika Åkesson, ulrika.akesson@agrovast.se 

Detta är ett samarrangemang mellan Agroväst Gröna möten och Länsstyrelsen i Halland. Dagen är kostnadsfri och du kan anmäla dig nedan.
Vid frågor om evenemanget kontakta Alexandra Malmström, alexandra.malmstrom@lansstyrelsen .se eller Ulrika Åkesson, ulrika.akesson@agrovast.se. Agroväst Gröna Möten följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs på ett bra sätt. Alla deltagare får aktuell information inför evenemanget.

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom ERUF, VGR, Region Halland och LRF.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vad är en agronom?

Krönika: Sommarkänslan kom till Uppsala med dunder och brak, likaså gjorde examen. Agronomekonom var ingen titel som var given i mina yngre år. I mina umgängeskretsar hemifrån eller i andra konstellationer, utanför lantbruket, är det förvånansvärt få som vet vad en agronom är, inte minst gör. Det är synd, med tanke på vilket brett spann de fem inriktningarna täcker; ekonomi, mark- och växt, livsmedel, husdjur och landsbygdsutveckling. I ärlighetens namn hade jag till en början svårt att formulera en bra förklaring för de frågvisa i min närhet, och vilka jobb en agronom kan få beroende på vilken väg denne tar. 

 

Kommentera