Förslag: Kvinnerstas naturbruksutbildning blir en del av Karolinska

Naturbruksprogrammet på Kvinnerstagymnasiet utanför Örebro föreslås att upphöra och ska istället ingå i programutbudet hos Karolinska gymnasiet. Detta enligt ett nytt förslag till Gymnasienämnden.

På måndag den 21 september ska Gymnasienämnden i Örebro fatta beslut om naturbruksprogrammet på Kvinnerstagymnasiet ska flyttas och istället bli en del av Karolinska gymnasiet. Foto: Carolina Wahlberg

På Karolinska gymnasiet, som är beläget i Örebro stadskärna, kan elever i dag läsa samhällsvetenskapliga programmet, naturvetenskapsprogrammet, estetiska programmet samt internationella relationer.

Redan i maj beslutades att eleverna på Kvinnerstagymnasiets naturbruksprogram från och med höstterminen 2021 ska läsa de teoretiska kärnämnena på Karolinska, med anledning av ett minskat söktryck. Nu föreslås att hela programmet ska tillhöra Karolinska gymnasiet.

Enligt P4 Örebro kommer de praktiska delarna fortsatt vara belagda på Kvinnersta och på elevernas olika praktikplatser. Elevboendet på skolan kommer dock att stängas.

Anledningen till flytten är att man vill göra utbildningen mer attraktiv och locka fler sökande. Man vill även minska lokalkostnaderna. Enligt SVT har skolans elevantal näst intill halverats från 90 antagna elever 2014 till 47 stycken år 2019 och 2020.

Gymnasienämnden ska fatta beslut om förslaget på måndag den 21 september.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 17 september 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste