Från sockerrör till betsocker

Snart är det möjligt att köpa ett socker som både är ekologiskt och närodlat. Nordic Sugar har nämligen bytt ut sydamerikanskt rörsocker till svenskt och danskt ekologiskt betsocker.

Från och med vecka 40 innehåller Dansukkers ekologiska strösocker betor från Sverige och Danmark, istället för sydamerikanska sockerrör. Foto: Nordic Sugar

– Som marknadsledande jobbar vi på Nordic Sugar ständigt med att bli ännu bättre och möta efterfrågan från våra konsumenter. Vi känner oss väldigt glada över att komma i mål och äntligen lansera socker som kommer från ekologiska betodlingar på båda sidor av Öresund, och som vi tillverkar Dansukkers svensk/dansk-märkta ekologiska närodlade socker av, säger Pernilla Wennerberg, Marketing Manager Dansukker, i ett pressmeddelande.

I det nya sortimentet från Sverige och Danmark ingår Eko Socker 1 kilo, Eko Florsocker 500 gram och Eko Brun Farin 500 gram.

Viktigt med ursprung

Anledningen till de nya produkterna är att allt fler konsumenter uppskattar ekologiska produkter. Inhemsk produktion och ursprung är två starka köpargument hos många, skriver Nordic Sugar.  

Ökade areal

Ett ökat intresse har helt enkelt gjort att Nordic Sugar har ökat upp den ekologiska odlingsarealen i Sverige och Danmark, och därmed möjliggjort bytet från rörsocker till betsocker.

I den nya ekologiska serien finns det även ljus sirap och syltsocker. Även där är sockerrören utbytta. Men där kommer betsockret från odlare i Europa.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 24 september 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste