Digital teknik för lönsam och flexibel betesdrift

Baserad på rapporten "Digitaliserad teknik för att främja betesdrift*"

Fortsatt och utökad vård av våra naturbetesmarker är av mycket stort intresse för samhället ur flera aspekter. Betesdrift behövs för att uppfylla livsmedelsstrategins mål samt för att främja alla natur- och kulturvärden som är kopplade till betesmarkerna. Betet är också en värdefull foderresurs. Betesdriften måste även vara hållbar ur alla aspekter inklusive lönsamhet, djuromsorg och arbetsmiljö. Med Jordbruksverkets rapport som utgångspunkt bjuder KSLA tillsammans med flera samverkansaktörer in företagare, rådgivare och övriga med engagemang och intresse för ämnet.

Dagen inleds med en inspirationsdel där digitala lösningar för olika tillämpningsområden presenteras. Därefter förs diskussioner i grupp med utgångspunkt i deltagarnas erfarenheter och kunskaper. Genom Agroväst Gröna Möten kan du delta fysiskt och föra dialog på plats i Skara samtidigt som vi tar del av information och diskussion i den digitala sändningen från KSLA. Vi bjuder på fika. Agroväst Gröna Möten följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs på ett tryggt sätt. Alla deltagare får aktuell information inför evenemanget.

Läs hela programmet och anmäl dig via gronamoten.se. Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.
Plats: Fysiskt möte hålls på Sveriges Lantbruksuniversitet, Skara, Smedjan. OBS! Anmälan krävs
Mer information: www.gronamoten.se.

Kontaktperson: Ulrika Åkesson, ulrika.akesson@agrovast.se, 0703-105630

Artikeln publicerades -

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Funderat på vad som är standard – nu och i framtiden?

Krönika: ”Det här är standard” säger säljaren och du känner en trygghet i att du åtminstone får samma erbjudande som alla andra som köper produkten, varken mer eller mindre. Du vet vad du får men vad betyder en viss standard? Ställer du frågan till SIS, Svenska Institutet för Standarder, så upplyser de dig om att en standard är en gemensam lösning på ett återkommande problem. Visste du ens att du hade ett problem när du skulle köpa produkten? Eller betyder det något annat.

 

Kommentera