dec
2
2020

Är vätgas framtidens energibärare?

Det har under lång tid talats om vätgasdrivna lantbruksfordon. I oktober i år lanserades äntligen den första vätgastraktorn. Att blanda i vätgas i traditionella dieselmotorer är en lösning. Men det finns även innovationer som ger en komplett grön energikedja där vätgas fungerar som energibärare som lagrar och transporterar energi ur alla typer av förnyelsebara energikällor. Detta ökar intresset för vätgasproduktion i världen. Hydrogen Council - ett konsortium av +90 företag från fordonsindustrin, olja och gas, industriell gas och utrustning - förutspår i januari 2020 att produktionen av energi från vätgas sannolikt kommer att öka avsevärt inom en snar framtid. Vart befinner vi oss i utvecklingen av vätgaslösningar för lantbruk i Sverige? Vilka affärsmöjligheter finns för lantbruksföretag att producera vätgas för en förväntad ökande marknad? Hur kan vätgasproduktion kombineras med biogas, sol- och vindkraft? 

LRF i Falköping arrangerar tillsammans med Vätgas Sverige och Agroväst Gröna Möten en digital kunskapsträff för företagare inom de gröna näringarna med intresse för temat.

När: 2 december 

Anmäl dig enkelt på www.gronamoten.se senast 30 november. Vi använder Microsoft Teams för uppkoppling till träffen. Du som anmäler dig får en länk till mötet. 

Plats: Digitalt

Gröna Möten Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF

Artikeln publicerades -

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste