feb
10
2021

Vinst för miljö, plånboken och grisarna!

Friska djur är en förutsättning för ett gott resultat ur flera synvinklar, såväl ekonomiskt som miljö

Friska djur är en förutsättning för ett gott resultat ur flera synvinklar, såväl ekonomiskt som miljömässigt. Val av foder, god djurhälsa och tillväxt minskar växthusgas­förluster och näringsläckage från produktionen.

Medverkar från Gård & djurhälsan gör: Camilla Hallgren, Produktionsrådgivare Gris, Ingvar Eriksson, Ekonomi- och produktionsrådgivare Gris och Leancoach, samt Helena Carlzén, Djurhälsoveterinär Gris. 

Anmälan görs till nina.h.nilsson@lansstyrelsen.se, en länk till webinariet kommer att skickas ut dagen före mötet.

Mer info hittar du här.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vad är en agronom?

Krönika: Sommarkänslan kom till Uppsala med dunder och brak, likaså gjorde examen. Agronomekonom var ingen titel som var given i mina yngre år. I mina umgängeskretsar hemifrån eller i andra konstellationer, utanför lantbruket, är det förvånansvärt få som vet vad en agronom är, inte minst gör. Det är synd, med tanke på vilket brett spann de fem inriktningarna täcker; ekonomi, mark- och växt, livsmedel, husdjur och landsbygdsutveckling. I ärlighetens namn hade jag till en början svårt att formulera en bra förklaring för de frågvisa i min närhet, och vilka jobb en agronom kan få beroende på vilken väg denne tar. 

 

Kommentera