feb
26
2021

GRO #1 Tema Hållbart Företagande i norra Sverige

Välkommen till GRO:s första digitala träff. Här tar vi pulsen på det ”gröna” i norra Sverige, träffar inspirerande företagare i branschen och tittar närmare på spännande och intressanta pilotprojekt. Med GRO vill vi stärka vi-känslan och bidra till ett ökat engagemang och intresse för den gröna näringen och skapa ett självklart forum att lyfta branschens frågor. GRO är forumet för dig som redan i dag är verksam inom Norrbottens gröna näringar men också för dig som är nyfiken och vill veta mer om denna spännande bransch och de viktiga frågor vi jobbar med. Första träffen sänds från Piteå med temat Hållbart företagande. Vi kommer diskutera företagsutveckling, att hitta sin nisch, att hitta nya kunder och mycket mer tillsammans med bland annat Ove Karlsson, landsbygdsdirektör, Helen Forsberg, Jössgården och Marcus Levander, Böle Potatis och få inblick i Verteco Farms spännande pilotprojekt om mjölmask.

När: 26 februari 10.00-11.00

Länk till evenemanget: https://fb.me/e/52i4GuECd

Evenemanget är digitalt och kostnadsfritt, ingen anmälan behövs.

Kontaktperson: Beatrice Ramnerö, projekt Gröna Näringar, beatrice.ramnero@pitea.se

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vad är en agronom?

Krönika: Sommarkänslan kom till Uppsala med dunder och brak, likaså gjorde examen. Agronomekonom var ingen titel som var given i mina yngre år. I mina umgängeskretsar hemifrån eller i andra konstellationer, utanför lantbruket, är det förvånansvärt få som vet vad en agronom är, inte minst gör. Det är synd, med tanke på vilket brett spann de fem inriktningarna täcker; ekonomi, mark- och växt, livsmedel, husdjur och landsbygdsutveckling. I ärlighetens namn hade jag till en början svårt att formulera en bra förklaring för de frågvisa i min närhet, och vilka jobb en agronom kan få beroende på vilken väg denne tar. 

 

Kommentera