John Deeres exakthackar styr traktorn

För ökad precision, mindre risk för skador samt för att avlasta förarna kan John Deeres exakthackar nu gå in och styra traktorn via Machine Sync. Funktionen har sedan tidigare funnits hos företagets skördetröskor och erbjuds nu hos flera lantbruksmaskiner från John Deere.

I skördearbete med exakthackar är det ofta högt tempo, För att undvika skador och avlasta förarna introducerar John Deere nu möjligheten att genom exakthacken styra traktorerna som kör bredvid med fältvagnar genom Machine Sync. Foto: John Deere

Machine Sync är en funktion som ska underlätta arbetet med skördemaskiner där en traktor åker bredvid för tömning av gröda i fältvagnar. Enligt den tyska lantbrukstidningen Agrarheute presenterades Machine Sync för skördetröskor från John Deere redan 2012 och nu erbjuder man funktionen även till exakthackar och traktorer som jobbar inom potatis, morots- och löksskörd.

John Deere Machine Sync jobbar genom företagets system JDLink och enligt Agrarheute behövs också en StarFire GPS mottagare och en Gen4 premiumdisplay från John Deere som är upplåst för automation för att traktorer ska kunna styras av exakthackar.

Komponenterna erbjuds enligt John Deere både som standardutrustning men även för eftermontage. Genom Machine Sync ska skador på både grödor och maskiner förhindras även vid högre körhastigheter i fält.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 23 februari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste