Nu öppnar ansökan till Klimatklivet

Med start i dag, den 13 april, fram till tisdagen den 27 april går det att lämna in sin ansökan till Klimatklivet.

Naturvårdsverket öppnar nu årets andra ansökningsperiod för Klimatklivet. Foto: Mostphotos

Klimatklivet är ett investeringsstöd som går att söka för lokala och regionala åtgärder som minskar påverkan på klimatet, exempelvis utsläpp av växthusgaser. Exempelvis kan man få stödet för utfasning av fossil energi för uppvärmning.

Klimatklivet kan bland annat sökas av företag, kommuner, landsting, bostadsrättsföreningar och andra organisationer. Stödet kan dock inte sökas av privatpersoner.

Ansökan sker via länsstyrelsernas e-tjänst. Läs mer om Klimatklivet och ansökan här. 

Naturvårdsverket planerar att öppna två ansökningsperioder till under 2021, den första mellan 24 augusti till 9 september och den sista mellan den 8 och den 18 november.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 13 april 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Nu våras det för lantbruket

Krönika: Äntligen har våren kommit! Ett säkert vårtecken är att det nu är full fart ute på fälten. Hur är det möjligt att alla som har mark att bruka blir som små spralliga barn på julafton, så fort de ser den förste som ger sig ut på sina fält? Det tycker jag är härligt, för äntligen lever landsbygden igen! Det som däremot dämpar vårkänslan är det pågående kriget i Ukraina och de ännu större prisstegringar som skett sedan sist ni läste mina ord. Tänk om vi vetat då att det värsta ännu inte hänt.

 

Kommentera

Hur kommer det sig att det ofta är djur precis överallt?

Krönika: Jag har under mina ändå ganska få år i branschen (jag vet ju väldigt många som hållit på med lantbruk längre än vad jag har levt…) börjat snickra på en mental checklista inför stallbygge. Oron i världen gör ju som alla vet att prisläget är otroligt ovisst. Det jag har att komma med som framtidsspaning om just det, är ingenting som inte andra vet mycket bättre. Därför tänkte jag skriva ner min lilla checklista istället.

 

Kommentera