maj
18
2021

Vem är anställningsbar i livsmedelskedjan?

KSLA bjuder in till ett webbinarium om kompetensförsörjning. 

Rätt kompetens hos medarbetare är viktigt för både företagens och branschens utveckling men många arbetsgivare finner det svårt att hitta rätt personal. Varför är det så? Den 18 maj kl 09-11 bjuder KSLA in till ett webbinarium för att lyfta denna viktiga framtidsfråga. 

Se hela programmet och anmäl dig här.

Varmt välkommen!

 

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Öppna dörren för framtiden

Krönika: Medelåldern på svenska bönder är hög. Nästan 40 procent av jordbruksföretagarna är över 65 år enligt siffror från SCB. Andelen äldre företagare ökar medan det totala antalet företagare minskar. Just här i norra Sverige blir det så tydligt när en bonde försvinner från en by för helt plötsligt kan det börja bli många mil mellan gårdarna. Antalet betande mular sjunker och vi står mer ensamma än någonsin, på flera sätt. Husen på gårdarna är lågt värderade, man väljer att bara stänga ladugårdsdörren när skulderna är betalda, bo kvar (eller ha kvar som ett sommarställe) och marken läggs i träda och putsas varje år. Den jordbrukspolitik som drivit den utveckling vi sett sista halvseklet, är en stor del av vad som står i vägen för framtidens möjligheter till en svensk livsmedelsproduktion.

 

Kommentera