Svensk grillost från Falköping

Nu kommer ännu en svensk variant på den cypriotiska halloumin, under varumärket grillost. Denna gång är det Falköpings mejeri som hakar på trenden.

Falköpings mejeri lanserar nu en grillost, som är en svensk variant av den populära halloumiosten. Foto: Falköpings mejeri

Den nya grillosten kommer att vara tillverkad av 100 procent svensk och ekologisk komjölk.

– Efterfrågan på svenskproducerade livsmedel har vuxit under några år nu, men har särskilt märkts i samband med pandemin. Till stor del för att konsumenten blir mer medveten om hur viktigt det är med inhemsk livsmedelsförsörjning, säger Patrick Kunst, försäljningschef på Falköpings Mejeri, i ett pressmeddelande.

Ny investering

För att kunna ta fram grillosten har Falköpings mejeri fått investera i ett nytt ysteri med ny utrustning och ett helt nytt recept har tagits fram.  

– Vår ostmästare Ulric har tillsammans med sina kollegor gjort ett utmärkt jobb med att ta fram receptet till grillosten. Det har varit mycket experimenterande och vi är många som provsmakat och tyckt till. Nu har vi hittat så rätt som man bara kan, säger Patrick.

I och med att tillverkningsprocessen är helt automatiserad ger det mejeriet stora möjligheter att växla upp produktionen för att möta efterfrågan.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 07 maj 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste